Tema: daline nuosavybe - galimos problemos?
Autorius: T:\)
Data: 2012-05-08 10:46:22
Iskilo klausimas kokios galimos kliutys perkant-parduodant-rekonstruojant NT, kai jis priklauso keliems savininkams. Sakykime situacija zeme priklauso savininkui A, namas savininkui A ir B. A nori parduoti savo dali (namo ir zemes)- kiek pamenu jis turetu pasiulyti pirmiausia B pirkti ja? O jei A nori parduoti tik pvz zeme, ar tokiu atveju reikia kokio B isikisimo? Pvz ar B savininkas galetu kazkiek trukdyti zemes pardavimui (zeme B nepriklauso, bet namas stovi ant tos zemes). 
Kaip praktikoje sprendziama situacija, kai zeme yra kito savininko, nei namo kuris stovi ant tos zemes? Privalo atsirasti servitutai, kokie jie - privalomas tik priejimo keliukas (pvz 1 metro plocio aplink nama ir iki jo), ar reikia uztikrinti ir masinai privaziuoti keliuko? Ar cia jau irodinejimo reikalas kiek reikia servituto?
Kiek zinau namo atveju, tai jei butinas remontas - tai turi mesti visi benrdasavininkai, jei pagerinimas tai neprivalo kiti prisideti. Suprantu, kad butinas ar nebutinas remontas yra irodinejimo reikalas, bet imant situacija, kai inidividualus namas yra nepergeriausios bukles, bet pvz stogas nebega, durys uzsidaro, langai neiskrite, sienos nevirsta ar yra kokie rimtesni svertai, kad priverstu mane mestis ant remonto jei man priklauso maziau nei puse to namo? 

T:)