Tema: Re: Vel apie salies skola
Autorius: Vasaris
Data: 2011-09-30 20:53:34
"Alvidon" <alvs_nospam_@takas.lt> wrote in message news:j64kdm$vki$1@trimpas.omnitel.net...
> O argumentai ? Aš gi plačiai išdėsčiau savo MKN ;)

"Vakariečiai" pasaulio negali išvalyti. Ši sistema suorganizuota taršai. Ne mieste aišku (bet ir tų pavyzdžių yra). Bet jie visada randa kur supilti šlamštą. Jeigu neteršia savo valstybėje, outsourcina teršimą kokiai nors neišsivysčiusiai, arba dar ramiau - supila kur nors į Ramųjį Vandenyną. Prašau man statistiniais šaltiniais, arba faktais parodyti nors vieną valstybę, kurioje natūraliai, tarkime per 10 metų, savaime nesupūvantys/nesurūdyjantys/neskylantys produktai būtų 100% perdirbami (OK, tarkime užteks ir Pareto 80%) ir aš patikėsiu "vakariečių" kryžiaus žygiu už aplinkos išsaugojimą, norą viską išvalyti, sutvarkyti ir co...

> O tai tu rimtai manai, kad aš čia konkrečiai tik apie Prius ? ;) Šiais laikais labai madinga (nu tobiš komerciškai
> pasiteisina) visokie lipdukai tipo "ekologiška, green, be GMO, atgal prie arklo..."

Lipdukai lipdukais. Atskirti kas yra kas, nelengva. Judėjimas geras, tik gilintis reikia.
Bet faktas tas, kad ant šūdo išaugęs daigas skalsesnis, kad transportas turi daug problemų, kurios tik neseniai pradėtos rimčiau, iš pašaknų spręsti.

> CO2 beje bekvapis... Ko pasėkoj (kaip  ir Prius atveju) tavo pozicijoj teįžvelgiu arba reklamos auką
> arba elementarų norą išsiskirti (teįžvelgiu - nereiškia "manau jog tik tai").

Aš tau bandau pasakyti, kad į darbą ir atgal važinėju dviračiu. Pusė kelio - miške, pusė - mieste, pramoniniame rajone su daug transporto mazgų. Įvažiavus į miesto dalį kvėpuoti darosi pastebimai sunkiau. Sunkiau ant tiek, kad atradau tokį sprendimą kaip tripakopiai filtrai į nosį, vien tam, kad galėčiau kvėpuoti pilnais plaučiais, nesukdamas galvos, ką aš ten sugeriu. O išvažiavus su dviračiu už miesto, grybaujant ir pan. - išvis plaučiai patys prašo oro, kvėpavimas keičiasi, retėja ir gilėja. Aš be abejo neturiu dujų analizatoriaus, kad galėčiau pasakyti kodėl taip yra, bet taip tiesiog yra.

Kad CO2 bekvapis - tai nieko nekeičia, nes problema vis vien yra emisijose iš taršos objektų, o autotransportas yra toks. Nesvarbu ar vakaruose, ar LR su kyšiais TA, išpjautais katalizais ir tepalus išgarinančiais varikliais.

Dėl išsiskyrimo - nepataikei. Elementariai man patinka sisteminiai, inžineriniai sprendimai, o priusas buvo vertas eksploatavimo objektas ir šiuo aspektu, greta ir ekologinio ir ekonominio.

> Tik interpretacija yra politanų triukšmelis, o CO2 kiekis vandenyne bei jo kaita - faktai.

Kaip ten bebūtų, miškų plotas, taigi ir galimybės CO2 perdirbti - mažėja. Ir mažėja objektyviai dėl žmogaus veiklos, lydyminės žemdirbystės.