Tema: elektros apskaita garazu bendrijoje
Autorius: Gintas
Data: 2010-09-06 22:31:26
Isigijau garaza su atjungta elektra. Niekas , nieko nezino, kaimynai prisijunge kas per skaitliuka, kas , itariu, tiesiai. Zodziu kaip nepasirikus,kadangi nesinori po metu suzinot, kad esu kruva pinigo skolingas. Variantai tokie:

1) varau i VST ir "priduodu" visa bendrija (tiketina-pasidarysiu priesas, nes bendrija, tik 12 garazu)
2) pasinaudojes savo ziniomis, prisijungiu elektra ir tyliu, mat  viduje esancio  skaitliuko pliombos nepazeistos. Tada griebiu bendrijos pirmininka ir priverciu ji ranka pasirasyt akta, kad stai , lempute ijungus mano skaitliuka sukasi, jis uzpliombuotas, jo rodmenys tokie ir tokie, dato tokia ir tokia. O gal tada skambint i VS , kad tikrintu skaitliuka? Tipo va , nusipirkau, sukasi, bet ......ar cia viskas tvarkoje?

P.S Pasijungimas kitu bendrijos nariu atrodo taip: iki  garazo eiles kampo atvestas NAUJAS laidas. Dezute nepliombuota, tad joje prie naujo  prijungtas senas laidiukstis, kuris eina palei visu garazu duris, prie kurio ir prisijunge kas kaip ismano. Skaitliukai-stovi viduje. Keli paklaustieji, tvirtina, kad nieko nemoka, taciau ju skaitliukai sukasi (atseit). Na tipo, kai reikes-susimokes pagal rodmenis :)

Aplamai-kas teisiskai atsako, uz tai, kad susumavus apmoketa elektra, susidaro skirtumas? Na, jei kazkas vagia? Solidariai visa bendrija, jeigu yra neturinciu individualios sutarties su VST?