Tema: Re: imones registravimas
Autorius: Dex
Data: 2009-11-27 13:11:54
Dekui

Jonas Sergejenka rašė:
> Ieškinio susimokėti $$ taip staigiai negausi. Blogiausiu atveju jie gali bandyti reikalauti tavęs persivadinti, tačiau tu to nedarysi, nes Registrų centras tau bus oficialiai suteikęs tą vardą. Taigi, jei Registrų centras tau leis naudoti tą ženklą/vardą, tai manau kitiems (užsieniečiams) jau nebus šansų iš tavęs jį atimti. Čia ne domeno vardas.
> 
> Kaip pvz, tarkim, USA firmelė "Slim Kin PTE.LTD." gamina gėrimą "Barbaras".
> Mes norism: "Slimkinas" arba "Barbaras". Žiūrim, ar tenkina išvardintas sąlygas:
> - moralei, viešai tvarkai neprieštarauja, dėl steigėjo neklaidina, etc.
> - tapatumo į kitų LIETUVOS JuridAsm. tarkim nėra,
> - "Lietuvos visuomenė" tarkim tikrai nėra girdėjusi apie JAV įmonę "SlimKin", o jos gėrimo "Barbaras" tikrai niekas neimportuoja masiškai ir nepardavinėja Maximose. Šiuo atžvilgiu patys SlimKinai kalti, jog jie neturi babkių arba neturi vizijos, vilties, kad jų gėrimas išpopuliarės pasauliniu mastu ir po 15 metų bus pardavinėjamas geriau už CocaColą.
> Jei mes užrezervuosim TM ""Barbaras" dabar, tai vien tas faktas, kad ateityje jis taps labai populiariu, neleis kitoms įmonėms anuliuoti mūsų turimo TM. (nebent mes jį patys būsime apleidę - bet čia tikriausiai taikytina tik JAV teisėje, mūsiškės nesimokiau).
> 
> 
> Taigi, gali drąsiai registruoti tokią pat įmonę, kokia jau yra Burkina-Faso ar JAV, tačiau Lietuvos visuomenė apie tokią nelabai girdėjusi.
> J.
>