Tema: Re: Blynai kaune per pietus
Autorius: Servisas
Data: 2009-08-05 21:27:03
Bet zashybis' vaikinai, jei kazkokio aPsoliuciai elementaraus daiGto, nuo 
kurio daug kam seiletekiai prasideda, negali gaut eilinej zabiegalkoj, o 
tenka namie gamintis:/

"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
news:h5c6s3$m4g$1@trimpas.omnitel.net...
> aciu, seiletekis prasidejo, teks kept :)
> "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message 
> news:h5c290$g75$1@trimpas.omnitel.net...
>> Specifinių receptų neturiu, bet nuolatos kuriu ir improvizuoju :)
>>
>> Pvz.:
>> 1 dalis kefyro (~0.5ltr )
>> 2 dalys pieno (~1ltr)
>> 3-4 kiaušiniai
>> druska (1 arbatinis šaukštelis)
>> cukrus (3-4 dideli šaukštai)
>> miltus dedam kol išmaišius gausis grietinės tirštumo konsistencijos, t.y.
>> nuo šaukšto nutysta tešla, be ne nukrenta tirštais atskirais gabalais.
>>
>> 1 kepimo variantas
>> įkaitintoje keptuvėje prieš kiekvieną kepimą įpilame aliejaus, kad būtų
>> padengtas dugnas plonu aliejaus sluoksniu. Kepame, neduodame perkepti, 
>> t.y.
>> tik šonai pradeda sausėti, verčiam kitą pusę. Tokiu būdu blynai gaunasi
>> minkšti. Per ilgai pakepus jie greitai kietėja (mat drėgmė išgaruoja).
>>
>> 2 kepimo variantas
>> į tešlą įpilame aliejaus.
>> kepame nerūdijančio plieno įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. 
>> Įkaitinti
>> reikia taip, kad įlašinus vandens lašą jisai ne iš karto išgaruotų, o 
>> kaip
>> gyvsidabris po keptuvę plaukiotų. Po įkaitinimo kepame ant ~1/4 kaitros.
>> Įpylus tešlą reikia greitai versti blynus, nes labai greitai tokiu būdu
>> iškepa. Žr. 1 kepimo variantą dėl perkepimo.
>>
>> 3 kepimo variantas
>> įpjaustome obuolių į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Obuolių 
>> nepagailėti,
>> t.y. jie turi suformuoti didesnią dalį blyno keptuvėje, o ne tešla.
>>
>> 4 kepimo variantas
>> įtarkuojame cukinijos į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Cukinijos
>> nepagailėti (pr. 3 kepimo variantą analogiškai su obuoliais).
>>
>>
>> Užpilui:
>> - šviežiai rinktos mėlynės, trintos su cukrumi.
>> - jogurtas ant kiekvieno blyno po šaukštelį ir užbarstoma truputį 
>> cukraus.
>> - grietinė su cukrumi
>> - įdėjus į tešlą daugiau cukraus, tai galima aplamai valgyti vienus 
>> pačius,
>> ypač kai kepti su obuoliais būna
>>
>> Užsigeriame atvėsintu pienu!
>>
>> Skanaus!
>>
>>
>>
>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message
>> news:h5bjdo$pdo$1@trimpas.omnitel.net...
>>> gal receptu pasidalintum?
>>