Tema: Re: Blynai kaune per pietus
Autorius: BigM
Data: 2009-08-05 16:42:56
Specifinių receptų neturiu, bet nuolatos kuriu ir improvizuoju :)

Pvz.:
1 dalis kefyro (~0.5ltr )
2 dalys pieno (~1ltr)
3-4 kiaušiniai
druska (1 arbatinis šaukštelis)
cukrus (3-4 dideli šaukštai)
miltus dedam kol išmaišius gausis grietinės tirštumo konsistencijos, t.y. 
nuo šaukšto nutysta tešla, be ne nukrenta tirštais atskirais gabalais.

1 kepimo variantas
įkaitintoje keptuvėje prieš kiekvieną kepimą įpilame aliejaus, kad būtų 
padengtas dugnas plonu aliejaus sluoksniu. Kepame, neduodame perkepti, t.y. 
tik šonai pradeda sausėti, verčiam kitą pusę. Tokiu būdu blynai gaunasi 
minkšti. Per ilgai pakepus jie greitai kietėja (mat drėgmė išgaruoja).

2 kepimo variantas
į tešlą įpilame aliejaus.
kepame nerūdijančio plieno įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. Įkaitinti 
reikia taip, kad įlašinus vandens lašą jisai ne iš karto išgaruotų, o kaip 
gyvsidabris po keptuvę plaukiotų. Po įkaitinimo kepame ant ~1/4 kaitros. 
Įpylus tešlą reikia greitai versti blynus, nes labai greitai tokiu būdu 
iškepa. Žr. 1 kepimo variantą dėl perkepimo.

3 kepimo variantas
įpjaustome obuolių į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Obuolių nepagailėti, 
t.y. jie turi suformuoti didesnią dalį blyno keptuvėje, o ne tešla.

4 kepimo variantas
įtarkuojame cukinijos į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Cukinijos 
nepagailėti (pr. 3 kepimo variantą analogiškai su obuoliais).


Užpilui:
- šviežiai rinktos mėlynės, trintos su cukrumi.
- jogurtas ant kiekvieno blyno po šaukštelį ir užbarstoma truputį cukraus.
- grietinė su cukrumi
- įdėjus į tešlą daugiau cukraus, tai galima aplamai valgyti vienus pačius, 
ypač kai kepti su obuoliais būna

Užsigeriame atvėsintu pienu!

Skanaus!



"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
news:h5bjdo$pdo$1@trimpas.omnitel.net...
> gal receptu pasidalintum?