Tema: Re: Blynai kaune per pietus
Autorius: A&G
Data: 2009-08-05 18:01:23
aciu, seiletekis prasidejo, teks kept :)
"BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message news:h5c290$g75$1@trimpas.omnitel.net...
> Specifinių receptų neturiu, bet nuolatos kuriu ir improvizuoju :)
> 
> Pvz.:
> 1 dalis kefyro (~0.5ltr )
> 2 dalys pieno (~1ltr)
> 3-4 kiaušiniai
> druska (1 arbatinis šaukštelis)
> cukrus (3-4 dideli šaukštai)
> miltus dedam kol išmaišius gausis grietinės tirštumo konsistencijos, t.y. 
> nuo šaukšto nutysta tešla, be ne nukrenta tirštais atskirais gabalais.
> 
> 1 kepimo variantas
> įkaitintoje keptuvėje prieš kiekvieną kepimą įpilame aliejaus, kad būtų 
> padengtas dugnas plonu aliejaus sluoksniu. Kepame, neduodame perkepti, t.y. 
> tik šonai pradeda sausėti, verčiam kitą pusę. Tokiu būdu blynai gaunasi 
> minkšti. Per ilgai pakepus jie greitai kietėja (mat drėgmė išgaruoja).
> 
> 2 kepimo variantas
> į tešlą įpilame aliejaus.
> kepame nerūdijančio plieno įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. Įkaitinti 
> reikia taip, kad įlašinus vandens lašą jisai ne iš karto išgaruotų, o kaip 
> gyvsidabris po keptuvę plaukiotų. Po įkaitinimo kepame ant ~1/4 kaitros. 
> Įpylus tešlą reikia greitai versti blynus, nes labai greitai tokiu būdu 
> iškepa. Žr. 1 kepimo variantą dėl perkepimo.
> 
> 3 kepimo variantas
> įpjaustome obuolių į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Obuolių nepagailėti, 
> t.y. jie turi suformuoti didesnią dalį blyno keptuvėje, o ne tešla.
> 
> 4 kepimo variantas
> įtarkuojame cukinijos į tešlą ir kepame kaip 1 variante. Cukinijos 
> nepagailėti (pr. 3 kepimo variantą analogiškai su obuoliais).
> 
> 
> Užpilui:
> - šviežiai rinktos mėlynės, trintos su cukrumi.
> - jogurtas ant kiekvieno blyno po šaukštelį ir užbarstoma truputį cukraus.
> - grietinė su cukrumi
> - įdėjus į tešlą daugiau cukraus, tai galima aplamai valgyti vienus pačius, 
> ypač kai kepti su obuoliais būna
> 
> Užsigeriame atvėsintu pienu!
> 
> Skanaus!
> 
> 
> 
> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
> news:h5bjdo$pdo$1@trimpas.omnitel.net...
>> gal receptu pasidalintum?
>