Tema: Re: Pienas
Autorius: Zhiniukas
Data: 2018-03-19 13:14:54
Kuri darykla daro alų iš miltelių per dieną?
Pažystu asmenį, kuris už tokią informaciją duoda 1000 eur. Tik bėda, kad
nei vienas pranešimas nepasitvirtina. :)

svyt <vytster@gmail.com> wrote:
> Kad parduotuvinis pienas praktiskai gaminamas, su pieno zaliava
>  tiesiai is karves jis turi mazai ka bendro. Ypac koks be
>  laktozes, ilgo laikymo.
Nes net "paprastas" pienas kaitinamas
>  (pasterizuojamas) filtruojamas, leidziama jam nusistovet ir
>  salinama riebiausia ir liesiausia dalys, ir tik tada fasuojama.
>  Visa tai daroma prisilaikant temperaturiniu rezimu. Pagamint alu
>  paprasciau, bent ne sudetingiau turbut- uzvirinai miltelius
>  (salylklo, mieliu, apyniu ir prieskoniu pvz pupeliu malta misini)
>  palaikei juos 45 lapsniu temperaturoj para ar ilgiau del
>  stiprumo, pakaitinai iki 65 kad mieles numirtu ir fasuoji i
>  butelius pro filtra. 
> Jei tai butu tik ispilstytas pienas parduotuvej, tai butu
>  melziamas, dabar gaminamas, nes netgi priklausomai nuo imones,
>  jos technologiniu ipatumu, to paties pieno skonis stipriai
>  skiriasi. Beje, kokia maksima kodel neperka tiesiai is ukininku
>  melzto pieno, butu gi pigiau, tik deja, neapdorotas pienas
>  prarugsta greiciau nei atkeliautu iki parduotuves.
> 
>