Tema: Re: Pienas
Autorius: svyt
Data: 2018-03-19 12:41:59
Kad parduotuvinis pienas praktiskai gaminamas, su pieno zaliava
 tiesiai is karves jis turi mazai ka bendro. Ypac koks be
 laktozes, ilgo laikymo.
Nes net "paprastas" pienas kaitinamas
 (pasterizuojamas) filtruojamas, leidziama jam nusistovet ir
 salinama riebiausia ir liesiausia dalys, ir tik tada fasuojama.
 Visa tai daroma prisilaikant temperaturiniu rezimu. Pagamint alu
 paprasciau, bent ne sudetingiau turbut- uzvirinai miltelius
 (salylklo, mieliu, apyniu ir prieskoniu pvz pupeliu malta misini)
 palaikei juos 45 lapsniu temperaturoj para ar ilgiau del
 stiprumo, pakaitinai iki 65 kad mieles numirtu ir fasuoji i
 butelius pro filtra. 
Jei tai butu tik ispilstytas pienas parduotuvej, tai butu
 melziamas, dabar gaminamas, nes netgi priklausomai nuo imones,
 jos technologiniu ipatumu, to paties pieno skonis stipriai
 skiriasi. Beje, kokia maksima kodel neperka tiesiai is ukininku
 melzto pieno, butu gi pigiau, tik deja, neapdorotas pienas
 prarugsta greiciau nei atkeliautu iki parduotuves.


-- 

svyt/ MB963-4-A/BMW e39 D/Xiaomi Mijia m365

tranzoo <tranzoo@gmeila.kom> Wrote in message:
> :)
> 
> On 12/03/2018 09:00, Vytenis P. wrote:
>> Jei trok?ti apie tai pakalb?t, klausk omni-sveikata. ?ia tik gurmanai, tai
>> kvalifikuotos psichologin?s pagalbos nesitik?k
>> 
>> p.s. pienas ne i?gaunamas, jis mel?iamas
>> 
>>> viena yra gerti silta piena kai tau ji kazkas atnesa. Kitas reikalas jei pats santykiauji savo rankomis su gyvunu isgaudamas ta piena.
>>>
>>> eSSas wrote:
>>>
>>>> On 09/03/2018 20:33, vef wrote:
>>>>> patinka santykiauti su gyvunais?
>>>>
>>>> Asmeninio patyrimo padiktuota ??valga?
>>>>
>>>> Man to nereik?jo
>>>>
>>>> S.
>>>>
>>>>>> Teko ragaut (nat?raliai) ?ilto karv?s pieno ;-)?
>>>>>>
>>>>>>> Z karta paragavusi TIKRO karv?s pieno atrajot? ir dar triest? 3 paras po
>>>>>>> to. Be bairio ?ia.
>>>
> 
> 


----Android NewsGroup Reader----
http://usenet.sinaapp.com/