Tema: Re: ka is stirnos gamint?
Autorius: MaRiUs
Data: 2017-06-29 16:29:50
Nu su 200C tai jau perlenkta.
As visada darau 150-160 trim valandom.. Tiesa, kiaules spranda ir dar 
ant keptu svogunu ba padazas tirstesnis gaunasi....

2017-06-21 22:57, vi rašė:
> O, atsiminiau:
> 
> paimi gerą gabalą (turbūt nugarinė tiks labiausiai) mėsos
> 
> suformuoji gražų, pailgą tokį gabalą (tą prasme – apipjaustai visokias 
> netinkamas plėves, ar peilio žymes),
> 
> įtrini negailėdmas druska, pipirais, mairūnu (nepaigalėti), dar dašis 
> tiktų prie to pačio.
> 
> suriši vyniotinių šniūru, kad gaminant forma išsilaiktų
> 
> keptuvėje ištirpini sviestą (jei turi – ghi, arba lydytą – nerūks, 
> neputos.) ir keptuvę įkaitini
> 
> apkepi tą stirnos gabalą surištą iš visų pusių
> 
> tada į „britvoną“ (troškintuvą) špižinį (ar kokį kitą, kurį turi), dar 
> įmeti kadagio, lauro (aš dar gelsvę mėgstu), tada savo nuožiūra: balto 
> vyno arba raudono vyno, arba apelsinų sulčių, arba obuolių sulčių kokią 
> taip 1,5 stiklinės supili ir, uždengęs troškintuvą,  ~2,5 – 3 val. į 
> ~200C orkaitę. Nuo užpilo priklauso skonio variantai.
> 
> Kepant (troškinant?) kas val. prižiūrėti – ar neišgaravo sultys (vynas), 
> ar nedega viršus.
> 
> Baigiant kepti turėtų įpiltų sulčių (vyno) beveik nebelikti.
> 
> Nebandžiau, bet galvoju, kad vietoj troškintuvo + orkaitės panaudojus 
> kazaną irgi gerai būtų.
> 
> Plove IMHO bus mėsa kieta, ir truputį „kūdas“.
> 
> Man taip pagaminta skanu buvo :).
> 
> On 2017-06-20 09:45, Gipsas wrote:
>> Sveiki,
>>
>> taip jau nutiko kad saldiklyje atsirado nemazai stirnienos: priekinia
>> kumpiai, galiniai..dar ir kazkokia ispjova (panasu kad gal nugarine).
>> Ka patartuemte gaminti? Mesa ganetinai liesa ir sausa..kazkada bandziau
>> maise orkaiteje letai kepti, kazkaip nieko doro nesigavo..:(
>> Galvoju..jei greitpuodyje su kuom nors troskinti? arba..idomu jei plova
>> is jos gaminti? ar koki Shurupa, Chashlama ar koki kitoki panasu
>> patiekala kazane?
>>
>>
> 

-- 
MaRiUs

Kaunas