Tema: Re: ka is stirnos gamint?
Autorius: Gipsas
Data: 2017-06-22 13:05:24
aciu visiems uz idejas..pabandysiu...

"vi" <vitas@lva.lt> wrote in message 
news:oiej3m$7sd$1@trimpas.omnitel.net...
> O, atsiminiau:
>
> paimi gerą gabalą (turbūt nugarinė tiks labiausiai) mėsos
>
> suformuoji gražų, pailgą tokį gabalą (tą prasme – apipjaustai visokias 
> netinkamas plėves, ar peilio žymes),
>
> įtrini negailėdmas druska, pipirais, mairūnu (nepaigalėti), dar dašis 
> tiktų prie to pačio.
>
> suriši vyniotinių šniūru, kad gaminant forma išsilaiktų
>
> keptuvėje ištirpini sviestą (jei turi – ghi, arba lydytą – nerūks, 
> neputos.) ir keptuvę įkaitini
>
> apkepi tą stirnos gabalą surištą iš visų pusių
>
> tada į „britvoną“ (troškintuvą) špižinį (ar kokį kitą, kurį turi), dar 
> įmeti kadagio, lauro (aš dar gelsvę mėgstu), tada savo nuožiūra: balto 
> vyno arba raudono vyno, arba apelsinų sulčių, arba obuolių sulčių kokią 
> taip 1,5 stiklinės supili ir, uždengęs troškintuvą,  ~2,5 – 3 val. į ~200C 
> orkaitę. Nuo užpilo priklauso skonio variantai.
>
> Kepant (troškinant?) kas val. prižiūrėti – ar neišgaravo sultys (vynas), 
> ar nedega viršus.
>
> Baigiant kepti turėtų įpiltų sulčių (vyno) beveik nebelikti.
>
> Nebandžiau, bet galvoju, kad vietoj troškintuvo + orkaitės panaudojus 
> kazaną irgi gerai būtų.
>
> Plove IMHO bus mėsa kieta, ir truputį „kūdas“.
>
> Man taip pagaminta skanu buvo :).
>
> On 2017-06-20 09:45, Gipsas wrote:
>> Sveiki,
>>
>> taip jau nutiko kad saldiklyje atsirado nemazai stirnienos: priekinia
>> kumpiai, galiniai..dar ir kazkokia ispjova (panasu kad gal nugarine).
>> Ka patartuemte gaminti? Mesa ganetinai liesa ir sausa..kazkada bandziau
>> maise orkaiteje letai kepti, kazkaip nieko doro nesigavo..:(
>> Galvoju..jei greitpuodyje su kuom nors troskinti? arba..idomu jei plova
>> is jos gaminti? ar koki Shurupa, Chashlama ar koki kitoki panasu
>> patiekala kazane?
>>
>>
>