Tema: Re: Malsenos duonos mishiniai
Autorius: Sauliusv
Data: 2011-01-12 12:37:24
Tai ir problema - nuejau i Iki, nupirkau pokeli, supyliau i cukrine, o 
pokeli ishmeciau.

Sauliusv

"ROOTS" <roots@dtiltas.lt> wrote in message 
news:igjv1i$up1$1@trimpas.omnitel.net...
> koks konkreciai cukrus?
>
> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message 
> news:igjrnv$pb9$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tai knyga Delonoj irgi nusipirkau.
>> Mieles pradzioj DrOtkerio po 0,99 lt uz pokeli naudojau. Dabar naudoju
>> Delonoj pirktas.
>>
>> Uzvakar aptikau kad mano turimas cukrus yra neteisingas ;-)
>> Aksioma: druska zudo mieles.
>> Ipylus i piena 2,5 shaukshto cukraus ir po to mieliu - jos nesuveike -
>> pralaukus 15 minuciu taip ir nepradejo aktyvintis.
>> Ishpyliau ir pakartojau jau ne su cukrum, bet su medum - viskas suveike
>> gerai.
>> Taigi turiu itarima, kad cukruje yra ideta druskos. Esu girdejes apie tai
>> ish bitininku - zmogus iki 10 % druskos cukruje nejaucia.
>> Bites ta labai gerai pajaucia ir mirshta.
>>
>> Netikejau. Cukrus lietuvishkas. Nepamenu tik kieno tiksliai.
>>
>> Sauliusv
>>
>>
>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>> news:igjl37$dsp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>o kam mieles aktyvinti? Juk duonkepes darba ir yra nustatyt tinkama laika
>>>iskildinimui.
>>> Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, kad sausos mielės arba sensta, 
>>> arba
>>> skiriasi kazkokie ju parametrai. Perkom is Delonos antra puskilogrami.
>>> Pirmojo pirkimo mieles paskutiniais menesiais gan prastai keldavo duona.
>>> Palyginus su dabartinemis, kepaliukas 1/4 aukstesnis.
>>> Gavau Kaledoms
>>> http://delona.lt/356,receptu-knyga-kepame-duona-namuose-.html, bet dar
>>> nebandziau.
>>>
>>>
>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message
>>> news:igjje8$bfa$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Duonekepe - Booman.
>>>> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su
>>>> mielem.
>>>> Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo.
>>>> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 
>>>> 240
>>>> g
>>>> kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g
>>>> vandens) -
>>>> duona gavosi nelabai ishkilusi.
>>>> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto
>>>> pieno,
>>>> shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti 
>>>> (10-15
>>>> minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo tarpu 7
>>>> javu
>>>> duona - purumo nerasta.
>>>>
>>>> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams
>>>> miltams
>>>> reikia daugiau mieliu arba raugo.
>>>>
>>>>
>>>> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti 
>>>> klausima -
>>>> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten
>>>> atsakymo
>>>> neradau :-(
>>>>
>>>> Sauliusv
>>>>
>>>> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message
>>>> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> rtfm
>>>>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites?
>>>>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P
>>>>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes  gruodzio
>>>>> devintos tema "duonkepe"
>>>>>
>>>>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message
>>>>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Sveiki
>>>>>>
>>>>>> Nesenai isigijau duonkepe.
>>>>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms.
>>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai
>>>>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai
>>>>>>
>>>>>> Ishkepiau. Patiko.
>>>>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio.
>>>>>>
>>>>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona.
>>>>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti:
>>>>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios 
>>>>>> rusies
>>>>>> kvietiniai miltai, termiskai apdoroti  kvietiniai miltai, cukrus,
>>>>>> sausas
>>>>>> raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu milteliai,
>>>>>> kvieciu
>>>>>> skaidulos.
>>>>>>
>>>>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos
>>>>>> know-how.
>>>>>>
>>>>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius 
>>>>>> miltus
>>>>>> naudoti ir kiek ko deti ?
>>>>>>
>>>>>> Aciu padejusiems.
>>>>>>
>>>>>> Sauliusv
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>