Tema: Re: Malsenos duonos mishiniai
Autorius: Junda
Data: 2011-01-12 12:19:43
Aktyvinti mielių tikrai nereikia, duonkepė pati šildo ir aktyvina.


On 2011.01.12 08:58, Sauliusv wrote:
> Duonekepe - Booman.
> Knygute vakar specialiai dar karta perverciau. Visi receptai tik su
> mielem. Nei vienam recepte nenurodyta deti raugo.
> Pabandzius kepti 7 javu duona pagal knygutes recepta (240 g ruginiu, 240
> g kvietiniu, 60 g 7 javu dribsniu, mieliu, cukraus, druskos, 300 g
> vandens) - duona gavosi nelabai ishkilusi.
> Mieles dedu sausas, bet priesh dedamas jas suaktyvinu - ~50 g shilto
> pieno, shauktas medaus ir tada imaishomos mieles. Duodamas laiko sukilti
> (10-15 minuciu). Malsenos mishinio duona ishkyla ir buna "puri". Tuo
> tarpu 7 javu duona - purumo nerasta.
>
> Paskaicius kita knygele apie duonos kepima paaishkejo kad ruginiams
> miltams reikia daugiau mieliu arba raugo.
>
>
> 12.09 tema perskaityta skersai/ishilgai. Bet i mane dominanti klausima -
> kaip ishkepti duona, panashia i kepama ish Maslenos mishinio, ten
> atsakymo neradau :-(
>
> Sauliusv
>
> "back_next" <nospam@topschop.lt> wrote in message
> news:igjgh1$7qm$1@trimpas.omnitel.net...
>> rtfm
>> o prie duonkepes knygute kur buvo, ismetei neskaites?
>> mars ant keliu prie siukliu dezes ;]P
>> O jei rimtai, naudok google, arba paskaityt sios grupes gruodzio
>> devintos tema "duonkepe"
>>
>> "Sauliusv" <vsaulius@mail.lt> wrote in message
>> news:igi9gf$ad4$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sveiki
>>>
>>> Nesenai isigijau duonkepe.
>>> Ishbandymui nusipirkau Malsenos mishinius baltai ir juodai duonoms.
>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-baltai-duonai
>>>
>>> http://www.malsena.lt/lt/produktai/vartotojams/miltiniai-misiniai/misinys-juodai-duonai
>>>
>>>
>>> Ishkepiau. Patiko.
>>> Taciau nepatiko kaina ;-) mishinio.
>>>
>>> Noretusi pirkti miltus ir kepti panashaus skonio duona.
>>> Ant pokelio surashyta tik kas ieina i sudeti:
>>> MISINI BALTAI DUONAI sudaro ruginiai sijoti miltai, auksciausios
>>> rusies kvietiniai miltai, termiskai apdoroti kvietiniai miltai,
>>> cukrus, sausas raugas, druska, kmynai, ruginis salyklas, pieno isrugu
>>> milteliai, kvieciu skaidulos.
>>>
>>> Bet nera surashyta kiek ko deta ;-) Akivazidu, kad tai Malsenos
>>> know-how.
>>>
>>> Gal kas nors galetu "ishversti" i gramus ir miltu kodus: kokius
>>> miltus naudoti ir kiek ko deti ?
>>>
>>> Aciu padejusiems.
>>>
>>> Sauliusv
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>