Tema: Re: Recepto Aukshlem
Autorius: Povilas
Data: 2009-10-19 13:39:46
Butu ta procedura atlikta autoklave,tu kauliuku praktiskai ir 
neberastum.Lygiai tas pats ir su actiniu marinatu uzpylus atsitiks,tik siuo 
atveju kaulai graziai atsiskiria nuo mesos.
Kodel jums nesigavo,tai sunku sprest.

"Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
news:hbhf9d$st4$1@trimpas.omnitel.net...
> as nedares tai  nezinau.
> Bet itariu tas auksles reikia iskrosti,nuvalyti,nuimti galvas..Paskui 
> reiketu kazkaip joms duoti dumo,kad siek tiek jaustusi dumo skonis.
> Tada dedam i sloikus, iberiam druskos pipiru ar dar kokio bb. uzpilam 
> aliejum,uzsukam ir i autoklava.O ten jau nezinau kaip,visokios 
> atmosferos,pripusti oro,ikaitinti,atvesinti ir pn.
>
> Viena karta mes darem is auksliu tipo konservus:iskrostas,nuvalytas 
> auksles,pamarinavom.Apkepem keptuveje.
> Paskui sukisom i sloinikus,uzdengem dangteliais bet neuzsukom.
> Ir tuos sloikus puode su vandeniu virem, ten kokia valanda ar dvi 
> neprisimenu :) ir poto uzsukom.
> Nu ir po kokio menesio atsidarem,tu tipo konservu.Vienu zodziu xuinia 
> kazkokia gavosi :) Nu skonis panasu i konservus,bet tie kaulai liko tokie 
> patys kieti kaip ir paprastai zuvies kaulai buna.
>
>
> "Rokas" <r.radvilavicius@tkti.lt> wrote in message 
> news:hbh52f$amg$1@trimpas.omnitel.net...
>> Greitpuody tai kazkoky turiu, bet ka ir kaip ten jame su tom aukshlem 
>> daryt tai nezinau.
>>
>> "Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
>> news:hbh459$916$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Kaikurie zvejai girdejau daro tipo "sprotus".Bet reikia tureti 
>>> geritpuodi(autoklava).
>>>
>>> "Rokas" <r.radvilavicius@tkti.lt> wrote in message 
>>> news:hbh19p$479$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Su salyga, kad savo zvejybine karjera pradejau nuo aukšliu, tai ant ju 
>>>> geriausiai ranka atkalta. Bet vat ju pagaminimo receptu kaip ir nelabai 
>>>> zinau, o ypac didelio ( >2 kg) kiekio... Dazniausiai dabar jas 
>>>> dziovinu, bet gal yra kokiu kitokiu ju suvartojimo receptu?
>>>
>>>
>>
>
>
>