Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: Gipsas
Data: 2009-10-07 15:51:28
nieko..jos tiesiog lieka..:) o tau tereikia spusteleti jas ir turinys 
patenka i tavo burna..lukstus tiesiog ismeti
"Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message 
news:haheoq$t5o$1@trimpas.omnitel.net...
>o iskepus kas su lupenom atsitinka ? :)
>
> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
> news:hahbg3$nt5$1@trimpas.omnitel.net...
>> ta cesnaka kaip yra toi galvoi taip ir imi, nieko nelupineji, tik virsune 
>> nupjauni skilteliu, kad sviestukas turetu kaip i cesnaka susigerti ;)
>>
>> "Silvano" <ateikpas@mane.lt> paraðë naujienø 
>> praneðime:hafhlo$2n8$1@trimpas.omnitel.net...
>>>o tai tas cesnakas nelupamas ar kaip ? nesuprantu :)
>>>
>>> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
>>> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
>>>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
>>>> isbandyti :)
>>>>
>>>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, 
>>>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies 
>>>> priekoniu.
>>>>
>>>> Gamyba:
>>>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
>>>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
>>>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu 
>>>> cesnako, dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska 
>>>> sumaisom;
>>>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
>>>> truputeli citrinos sulciu;
>>>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome 
>>>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, 
>>>> likusi zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is 
>>>> virsaus;
>>>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves 
>>>> apibarstome druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu 
>>>> (virsunele nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, 
>>>> pipiriuku;
>>>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
>>>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>>>>
>>>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
>>>> uzkandant keptomis darzovemis :)
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>