Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: Silvano
Data: 2009-10-07 10:08:10
o iskepus kas su lupenom atsitinka ? :)

"PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
news:hahbg3$nt5$1@trimpas.omnitel.net...
> ta cesnaka kaip yra toi galvoi taip ir imi, nieko nelupineji, tik virsune 
> nupjauni skilteliu, kad sviestukas turetu kaip i cesnaka susigerti ;)
>
> "Silvano" <ateikpas@mane.lt> parašė naujienų 
> pranešime:hafhlo$2n8$1@trimpas.omnitel.net...
>>o tai tas cesnakas nelupamas ar kaip ? nesuprantu :)
>>
>> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
>> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
>>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
>>> isbandyti :)
>>>
>>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, 
>>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies 
>>> priekoniu.
>>>
>>> Gamyba:
>>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
>>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
>>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu 
>>> cesnako, dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska 
>>> sumaisom;
>>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
>>> truputeli citrinos sulciu;
>>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome 
>>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, 
>>> likusi zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is 
>>> virsaus;
>>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome 
>>> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele 
>>> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku;
>>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
>>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>>>
>>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
>>> uzkandant keptomis darzovemis :)
>>>
>>>
>>
>>
>>
>
>