Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: Gipsas
Data: 2009-09-29 14:39:32
ir ten ir ten
"Gedas" <ge@ge.lt> wrote in message news:h9snmt$m85$1@trimpas.omnitel.net...
> Kepant orkaite ijungti, kad kaistu virsuje ir apacioje? Ar tik apacioje?
>
> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
> news:h9scpi$5jn$1@trimpas.omnitel.net...
>> nu vat vakar ir padariau siuos namu darbus..skanu...
>> bet deciau maziau medaus, saldumas prasimuse per daug ir kepti pakanka 
>> kokia 40 min, valandos tikrai nereikia, nebent karpis arklinis
>> ir dar - atsargiai su citrina, kai jos per daug, rugstumas pagadina..
>>
>> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
>> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
>>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
>>> isbandyti :)
>>>
>>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, 
>>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies 
>>> priekoniu.
>>>
>>> Gamyba:
>>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
>>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
>>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu 
>>> cesnako, dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska 
>>> sumaisom;
>>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
>>> truputeli citrinos sulciu;
>>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome 
>>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, 
>>> likusi zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is 
>>> virsaus;
>>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome 
>>> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele 
>>> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku;
>>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
>>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>>>
>>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
>>> uzkandant keptomis darzovemis :)
>>>
>>>
>>
>
>