Tema: Re: Indukcin?s kaitlent?s?
Autorius: Laimis
Data: 2011-09-23 17:39:55
a rašė:

> pradekim nuo to kad kol puode yra vandens, jis daugiau 100C neuzkais (nebent
> greitpuodis).
> o is keptuves kepant paprastai niekas neisbega

Tai bent stulbinantis atradimas ir išvada...
Tai gal gali paaiškinti, kodėl vanduo verda ir intensyviai burbuliuoja, 
garuoja? Nes puodo paviršiaus temperatūra 100,1°C laipsnio?
Nuo ko priklauso intensyvumas?
Yra žinok net keletas to virimo fazių/reiškinių; jau pati pirma vyksta, 
kai kaitinamojo paviršiaus temperatūra yra >104-130°C. Pereinamosios 
fazės vandens virimas (transition boiling) vyksta, kai kaitinamojo 
paviršiaus temperatūra yra 130-250°C.