Tema: Re: Apie numatyta senejima
Autorius: Gintas
Data: 2012-05-18 01:06:14
Visiskai sutinku. Plius , reikia ivertinti kad gaunasi lavininis procesas. Gaminant super dideliais kiekiais-sutaupyk kiekviename prietaise po desimt  kondiku-ziu jau ir susidaro apciuopiama suma. O kai tas didelis kiekis gaminiu prognozuotai mirsta, labai smagu, kad vel tokiam dideliam kiekiui paklausa atsiranda. Kodel nepasistengus? Tuo labiau, kad mokslas jau sugeba prognozuot. Nepamenu kokios kilmingos  firmos galva pasake sparnuota fraze: "garantinis laikotarpis tai ir yra tas laikotarpis, kurio veikimui  yra suprojektuota iranga"  Mol, jei veiks dar ir po garantinio-tai jau Dievo malone o ne gamintoju pastangu pasekme. 

"Levas" <kazkur@pasbobute.lt> wrote in message news:jp3mm8$4fq$1@trimpas.omnitel.net...
> kodel? Gi niekas neskaiciuoja NEVEIKIANCIO prietaiso laiko. Nes tokiu prietaisu vienetai bus. Taciau veikiancio prietaiso pasiskaiciuoti gana lengva.
> 
> Jei kondiko gamintojas sako, kad kondikas islaikys 5000 valandu darbo prie 80 laipsniu ir 10000 valandu prie 50 laipsniu.
> Pasiskaiciuojam kiek tai laiko zmogiskai? Puse metu non stop. 50/50 naudojimas prie tokios temperaturos- 1 metai. +gamintojo rezervas, + gal geresne ventiliacija? Ir va jums 2... 3 metai darbo.
> Jei nedidelis procentas zmoniu sukeps ta telika per trumpesni laikotarpi- nu, ka, paskaiciuota rizika. Arba apkaltinsim kad aparatas dirbo neteisingose salygose.
> 
> Paskaiciuoti temperatura? Gi cia irgi nedidelis mokslas (jei turi softa ir duomenys). Zinai kiek silumos generuoja, kiek oro praeina prie standartiniu salygu. Per gerai ausinasi? Galim padizaininti korpusa ar net uzklijuoti pora groteliu su kova pries EMI dingtim.
> 
> O kiek dar patobulinimu norint papiginti prietaisa? Tikriausiai ne vienas esate uztike prietaisu su "rezervinem" skylem detalem- vienos gal skirtos kitai modifikacijai, o kitos? Papildomo kondikai, filtrai- inzinieriai projektavo, o poto tobulino. Pagal datasheeta reikia 100uF? Bet veikia ir su 47uF, toki ir dedam. O sutaupytas 0.3$*kiekio > galimos garantinio remonto islaidos.
> 
> Statistika ir tikimybiu teorija. Keistas mokslas univere... blia.
> -- 
> Bye, Levas
> --
> http://www.vabolis.lt
> 
> 
> "Evaldas" <sanya@takas.lt> wrote in message news:jp3h2n$t5o$1@trimpas.omnitel.net...
>> "bleketas" <bleketas@delete_takas.lt> wrote in message 
>> news:jp3dm9$oti$1@trimpas.omnitel.net...
>>> bet lygiai taip pat negali teigti kad taip nedaro,
>> 
>> Norint SPECIALIAI taip padaryt, kad daiktas tarnautu nustatyta laika reikia 
>> idet panasiai tiek pat darbo ir lesu nei padaryt ji negendanciu.
>> O visos tos snekos tai bobuciu pasakos. 
>> 
>>