Tema: Re: Individualiu sklypu bendrija
Autorius: Gintas
Data: 2009-07-10 15:16:44
mano pirmoji zinute ta ir atspindejo:
"........butent......daugiabucius vadine kolukiais, pabega i dar didesni (o teisingiau -brangiau kainuojanti) koluki......"

Ne i tema noreciau paklaust-jeigu ten viskas (didelio kvartalo ribose) bendra savininku nuosavybe (iskaitant kelius, sankryzas, saligatvius, kanalizacijos vamzdynus) ar tai reiskia-kad valstybe visiskai neprivalo rupintis nei keliu kvartale valymu, nei ju apsvietimu, nei saligatviu prieziura nei kokiu kumunikaciju eksplotacija... VISA TAI turi buti atliekam is bendros bendrasavininku kasos, kaip kad laiptine susimetusi valosi laiptine, samdo kiemsargi, remontuoja name esanti bendra kanalizacijos vamzdyna? 


"T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:h378tb$pnb$1@trimpas.omnitel.net...
> nu ble, nemaisyk dveiju skirtingu dalyku. 
> Pirma mes kalbame apie kvartala, kuriame tinklai, gatves ir visa kita yra bendra savininku nuosavybe. Lygiai tas pats kaip duagiabutis. Kiekvienas atskirai yra buto savininkas, bet visiems bendrai priklauso namo pamatai, laiptine, namo stogas, vandens, nuoteku tinklai iki butu ir t.t. Islaidas patirtas bendro turto islaikymui ir butinam remontui turi padengti visi bendrasavininkai proporcingai savo valdomai daliai. Tiai yra teiseta ir teisinga. Bet pasikartosiu BUTINAS islaidas. Jie nuspres sudeti tureklus su svarovskiais, gali ir neprisdeti, bet prie minimaliu tureklu, kuriu buvimas yra privalmas turesi prisideti. Nebutinos islaidos tik saliu susitarimu. 
> 
> Dabar del pinigu neuvertejimu ir panaiu dalyku. Is vienos puses gali atrodyti, kad reiktu skaiciuoti nusidevejima, alia tinklai devesi ir tu perki nudeveta dali. Bet as manau, kad tai nera pirkimas po keliu metu ar panasiai. Tavo prievole prisideti prie butinu darbu buvo tada kada buvo atlikti darbai, taip kad kiti bendrasavininkai sumokeje uz tave yra tau paskoline pingus. Uz tai galima butu prasyti ir palukanas susimoketi. Realiai juk visis puikiai supranat kad pinigai nuverteja, ir jei mesies po penkiu metu gali tiketis silosti vien is nuvertejimo. Bet tai yra neteinga, nes pvz namo stogo ar pamatu remontas paprastai negali laukti penkiu metu, kol dabegs iki pirmo auksto. Taip, kad jei priklausia bendrijai tai buk mielas ir dalyvauk joje tiek priimant sprendimus, tiek prisidedant prie ju vykdimo.
> Pilna cia tokiu gudruciu, kurie bando ant svetimo nugaros joti :) Tu suorganizuok, sutvarkyk reikalus, padaryk, sumokek, o mes paskui pagalvisome kaip cia tau nemoketi :) Turiu as cia pasiulyma susimoketi uz 1/3 trasos irengimo kainos (su visiais hidrantais ir pan), nors prie jos bus jungiami 2 namai + 20-30 namu kvartalas :) Manai cia sazininga, kad pirmi du namai sumoka 2/3 trasos kainos, o terciasis sumokejes 1/3 pajungia toliau visa kvartala - tipo 20-30 namu kvartalas yra vienas vartotojas :)
> 
> T:)
> 
> 
> "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:h377q8$npe$1@trimpas.omnitel.net...
>> cia mazdaug-ateini dirbti i firma, ir tau duodama naudotis automobili ivertina DVIGUBAI didesne suma, nei kad naujas kainuoja. MAT SKAICIUOJA, kiek uz ji sumokejo pries 5 METUS plius PRIDEJO paskaiciuotus nuostolius del  infliacijos. Ir dar tai tave turi dziuginti-nes kai kas dar nori pridet saugojimo aikstelei per 5metus sumoketa  suma (taip, kaip yra ketinanciu i kumunikacijas itraukti dar kitas nesumoketas rinkliavas)
>> 
>> 
>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:h375lj$jqo$1@trimpas.omnitel.net...
>>>o jei defliacija? :)
>>> 
>>> "vaidas100" <vaidas100.stabdomspama.@gmail.com> wrote in message news:h375g6$dkf$2@trimpas.omnitel.net...
>>>> 
>>>> neteisingai supranti :)
>>>> uzh tave kiti sumoka pinigus
>>>> vadinas tu turi padengti bentjau ishlaidas + nuostolius del infliacijos
>>>> tarkim tu dabar nesumoki 10000 Lt
>>>> po metu tu skolingas:
>>>> 10000 + 13% = 11300 Lt
>>>> po 2
>>>> 11300 + 13% = 12769 Lt
>>>> po 3
>>>> 12769 + 13% = 14429 Lt
>>>> po 4
>>>> 14429 + 13% = 16305 Lt
>>>> po 5
>>>> 16305 + 13% = 18425 Lt