Tema: Re: medine perdanga
Autorius: Aras
Data: 2011-06-14 18:56:09
Mano atveju tas negelbėtų, nes OSB buvo išklota visame antrame aukšte, o ant jos buvo montuojami gipso pertvarų profiliai. Visi stuksenimai į grindis eina per OSB į gretimus kambarius.


"markizas" <markizasTRINTI@giema.lt> wrote in message news:it6tv0$eb$1@trimpas.omnitel.net...
> dedant grindis, po lagėm (ar po plokšte, priklausomai nuo grindų  konstrukcijos), turi būti padėta 1cm storio plaušo (ar kietos vatos) sluoksnis ir lagės negali būti tvirtinamos į perdangą (tiesa lagės turėtų būti džiovintos, klijuotos). tada jokie garsai nepersiduoda i apatini sluoksnį. kai lagės prisukamos varžtais prie perdangos, tada garsas tiesiogiai per pritvirtinimo vietas perduodamas į perdangą.
> 
> "Aras" <nera_cijunas@gmail.com> wrote in message news:it5tul$c67$1@trimpas.omnitel.net...
>> Perdanga medinė, balkiai 6,5 m ilgio, sudėti kas 60 cm. Balkių skersmuo 10x22cm. Apačia padaryta taip, kad dalis balkių yra atviri (palikta medžio konstrukcija, tarpuose gipskartonis).
>> ant balkių skersai sukalti kas 30 cm 3x5cm tašeliai, ant jų prisukta OSB 25mm, ant OSB sumontuotos gipsinės pertvaros iš dvigubo gipso; ant OSB suklijuotos grindinės lentos.
>> Esminiai minusai, kuriuos padariau:
>> - sudėti balkiai ne visiškai sausi (paremti iš apačios stovėjo per žiemą ir kol buvo įrengtas antras aukštas, bet vistiek atitrūko pertvaros nuo stogo);
>> - didžiausias minusas padarytas su OSB, nes OSB reikėjo sukti atskiruose kambariuose, o pertvaras susukti tiesiai ant tašelių. Dabar pas vaikus kambaryje nukrenta daiktelis, o tu miegi ir galvoji, kad jau nuo spintos nuvirto kažkas. Iš kur garsas sklinda - nepasakysiu, nes laiptinė atvira, nors, kai miegamojo duris uždarau, tai pakankamai tylu.
>> Praėjo keturios žiemos - kol kas niekas negirgžda.
>> Jeigu reikėtų daryti dabar, tai imčiau balkius min. 25 cm aukščio, OSB sukčiau atskiruose kambariuose, papildomai priešsmūginiam garsui sudėčiau ne tik pūsto polietileno, bet ir kokios kamštinės medžiagos. Mano namui dėl mažo dydžio ir atviros laiptinės nematau prasmės pilti smėlį į perdangą.
>> PLIUS skandinavų karkasinių namų mazgų studijos nepamaišytų nei kiek, tik reikia atidžiai išstudijuoti visą projektą, ir nekopijuoti vieno patinkančio mazgo.
>> 
>> Garsas yra smūginis ir triukšmas. Triukšmą slopina vata, o smūginį slopina tankis arba efektyvios slopinimo medžiagos (tarpinės, gumos ir pan.). Pataisykit, jei klystu.
>> 
>> 
>> 
>> "Giedrius" <blablabla@bla.bl> wrote in message news:isvgbr$7i0$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Niekaip neapsisprendziu kokia perdanga daryti :(
>>> Vis kirba mintis daryti medine norisi matomu mediniu siju.
>>> Kas esate pasidare medine perdanga kaip ten del to baubo garso izoliazijos 
>>> imanoma kenteti ?
>>> 
>>> Apart garso izoliazijos kitu minusu kaip ir nera ?
>>> 
>>> zadu deti 20x5 kas 60cm 
>>> 
>>>