Tema: Re: Kietas kuras
Autorius: T:\)
Data: 2009-12-09 18:05:09
uztenka briketu. Jie sausi kaip velnias, ir susideda labai kompaktiskai, pakura gali uzbubinti, tiek kiek malkom neikaip nesukrausi. Bet kai dabar toks oras pakanka poros pakeliu briketu. Tiesa kurenu kasdiena. 

T:)

"Kurtas" <kurtas@one.lt> wrote in message news:hfnl0c$p4e$1@trimpas.omnitel.net...
> OK. Bek juk malku visktiek kazkiek reikia? Ar tipo sumeti pora pokeliu briketu i diena ir jau viskam cia uztenka: ir siltam vandeniui ir sildymui? O tai kokios yra padorios malku kainos? gal kontakciuko koki, a... bo per skelbimus tai kaip nepatyrusi apstums...
> Cia kai tik state sistema ir paleidinejo viska, tai reikejo kazko pakurti, tai tipo geras pazystamas kai rekomendavo.... tipo metus dziovintos, darzinej stoveje... na atveze, isverte... na sausos... na krumai... na@$#^@&%#$$@%!!! gali glebiais deti, na tipo dega, bet kol pecius uzkaista, tai kiekviena vakara po 3 val prasi@%$$%...
> 
> 
> 
> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hflkdv$vqk$1@trimpas.omnitel.net...
>> na tai skaiciuok 100 kv m gyvenamo ploto plius kazkiek silumos tenka rusiui (nedaug) per spali ir lapkriti sunaudota 1.2 t misriu briketu, temepertaura viduje +22. Vidutine lauko temperatura speju apie +5. Tai jei ir toliau bus tokia lauko temperatura tai per likusi sezona (tarkime 4 menesius) sudeginsiu dar 2.4 t briketu. Primetam, kad gali buti ir 1-2 menesiai salciu, kai per menesi bus ne po 0.6 t, o po 1 t briketu tai tada reiktu apie 3.2 t. Na, kadangi veza po 1 tona, ir jei kaina yra gera, tai geriau imti daugiau (susitaupo ant atvezimo) todel galime uzsisakyti 4 tonas. Buna kai kurie perkant daugiau veza nemokamai, tai gal verta imti dar daugiau. As pvz. paemiau 12 t, atveze nemokamai, kurenau preaejusia ziema miniamliai (kol vyko irengimo darbai apie 3 tonas sudeginau), uzteks dar ir siai ziemai ir gal dar ir liks sekanciai :) Kaina pirkau berods apie 380 kietmedzio, pernai vasara buvo tokia pati. Sezono metu kaina buna pakilus, tad ivertink ir tai. :)
>> 
>> T:)
>> 
>> 
>> "Kurtas" <kurtas@one.lt> wrote in message news:hflfll$o9t$1@trimpas.omnitel.net...
>>>O tai kiek reikia planuoti malku arba briketu uzsipirkti, kad tokiam plotui pasildyti iki kokia 17-18C per sia ziema, no kokius 3 - 4 men.
>>> 
>>> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hflfc1$nqc$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> na tai gerai kai pas tave katiline didele. Pas kai ka gal buna galimybe tik lauke sandeliuoti. Siaip ant euro padeklo buna sukrauta tona briketu. Bet perkrovus i aukstesni stabeli galima sukrauti ant vieno padeklo ir 1.5 tonos drasiai. Bet jei viduje turi (kad ir garze sudti lapei siena 4 euro padeklus, tai skaityk ziemai turetu uztekti (na zinoma namas namui nelygu, bet vidutiniskai). Per sio sezono du menesius kurenimo sunaudojau apie 1.2 t briketu (cia grubiai suapvalinus i didejimo puse), ploto apie 100 kv.m. pataplose apie +22.
>>>