Tema: Re: Kietas kuras
Autorius: T:\)
Data: 2009-12-08 15:30:39
na tai skaiciuok 100 kv m gyvenamo ploto plius kazkiek silumos tenka rusiui (nedaug) per spali ir lapkriti sunaudota 1.2 t misriu briketu, temepertaura viduje +22. Vidutine lauko temperatura speju apie +5. Tai jei ir toliau bus tokia lauko temperatura tai per likusi sezona (tarkime 4 menesius) sudeginsiu dar 2.4 t briketu. Primetam, kad gali buti ir 1-2 menesiai salciu, kai per menesi bus ne po 0.6 t, o po 1 t briketu tai tada reiktu apie 3.2 t. Na, kadangi veza po 1 tona, ir jei kaina yra gera, tai geriau imti daugiau (susitaupo ant atvezimo) todel galime uzsisakyti 4 tonas. Buna kai kurie perkant daugiau veza nemokamai, tai gal verta imti dar daugiau. As pvz. paemiau 12 t, atveze nemokamai, kurenau preaejusia ziema miniamliai (kol vyko irengimo darbai apie 3 tonas sudeginau), uzteks dar ir siai ziemai ir gal dar ir liks sekanciai :) Kaina pirkau berods apie 380 kietmedzio, pernai vasara buvo tokia pati. Sezono metu kaina buna pakilus, tad ivertink ir tai. :)

T:)


"Kurtas" <kurtas@one.lt> wrote in message news:hflfll$o9t$1@trimpas.omnitel.net...
>O tai kiek reikia planuoti malku arba briketu uzsipirkti, kad tokiam plotui pasildyti iki kokia 17-18C per sia ziema, no kokius 3 - 4 men.
> 
> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hflfc1$nqc$1@trimpas.omnitel.net...
>> na tai gerai kai pas tave katiline didele. Pas kai ka gal buna galimybe tik lauke sandeliuoti. Siaip ant euro padeklo buna sukrauta tona briketu. Bet perkrovus i aukstesni stabeli galima sukrauti ant vieno padeklo ir 1.5 tonos drasiai. Bet jei viduje turi (kad ir garze sudti lapei siena 4 euro padeklus, tai skaityk ziemai turetu uztekti (na zinoma namas namui nelygu, bet vidutiniskai). Per sio sezono du menesius kurenimo sunaudojau apie 1.2 t briketu (cia grubiai suapvalinus i didejimo puse), ploto apie 100 kv.m. pataplose apie +22.
>