Tema: Re: Kietas kuras
Autorius: T:\)
Data: 2009-12-08 13:01:49
na ka cia tau patarti :) velu jau :)
Siaip galinuspirkti pjuvenu briketu. Buna kietmedzio ir misrus. Kietmedzio barnagesni, kaitros daugiau, bet yra miniu, kad ir katilo metalas greiciau pradega (bet apie tai as neturiu vienaraeiksmiskos nuomones). Todel galima imti abieju rusiu ir tarpusavyje maisyti. Privalumai kuras jau sausas, patogiai supakuotas, minusas kaina. Nesezono metu Streilciu lenpjuveje (prie kauno, prienu raj) tona kainavo 380-390 lt. Jie dabar uz tiek gautum, skaityk pasiseke (arba ziurek kokybe) :)

Malkos - pilna su sunkvezimiais, daugiausiai pastebeta prie aleksoto turgaus, bet yra ir kituose rajonuose. Galima ir per interneta pasiieskoti. Problema, kad neisku kokio sausumo malkas gausi. Siaip malkos naturaliai isdziuna tik per 2 metus (tada jos oficialiai tampa malkomis). Dazniausiai bus sveiziai supjautos ir suskaldytos slapios malkos. Tai gali sukelti papildoma kondensata katile (ypac jei i katila gryztama temepraura yra maziau +60), nekalbant apie ypac kritusi naudingumo koeficienta. Kurensi daug, silumos bus mazai. dar beda, nezinai koki kieki nusipirksi :) Daznai paklausus kubais ar pan gausi atsakyma toki, kur net teoriskai neimanoma tiek i masina sutalpinti :) Dazniausiai atsakymas arba perki kiek cia sukrauta arba ne, koks tau skirtumas kiek ten kubu, gi matai gaz'ikas pilnas :) Jie ateiciai labiausiai "apsimoka" (jei nevertinis savo sugaisto laiko) pirkti rastus susipjauti ir susiskaldyti paciam. Vasara berziniu ratsu ertmetris buvo 80 lt, dabar kiek zinau kainos pakrite. 

Anglis, gal ir vienas geresniu alternatyvu, jei gausi uz gera kaina. Tik ikurimui reikes medzio. Todel galima kombinuoti su pjuvenu briketais arba sausomis malkomis. Buna palaidu, buna maisai. Minusai lieka slako, pliusai daug silumos, ilgas degimo laikas. Bet jei uzkaciagarinsi be proto gali metala katilo pardeginti greitai. Anglim kurenti labiausiai tinka is ketaus katilai. 

T:)

"Kurtas" <kurtas@one.lt> wrote in message news:hflare$g8l$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki,
> 
> 
> Kaip visai naujam ir zaliam KKK vartotojui, papasakokit apie kura...
> Koks geriausias, kiek kainuoja ir kur pirkti, bei kiek pirkti.
> 
> Papildoma info: katilas - garazinis (kokia 15KW gal...). 200 m2 visur grindinis + kombinuotas 200L boileris.
> Kauna
> 
> Labai busiu dekingas uz naudinga informacija (gal net ir atsilyginsiu?)
> 
>