Tema: Re: Litnetas ir keli IP adresai
Autorius: Levas
Data: 2008-09-28 16:29:00
nemanau kad pas tave butu toks specialistas, kuris reikalautu dvigubo rutinimo VPNui, kai tam reikalui skirtas isorinis IP. Tas specialistas nesugebejo savo minti suformuluoti ir dvi dienas jam reikejo mastyti, kad pasakyti "tinkla 172.29.29.0 prarutinkit per 192.168.0.3, o ne per default GW 192.168.0.1".

Is esmes, pradinis projektas buvo toks, kad "zoologijos sodas" neturetu jokiu rysiu su rimta darba (per VPN) dirbanciai kompiuteriais. Dabar kazkoks genijus nusprende, kad zoo ir vpn klientai tupi tame paciame tinkle. As tik isivaizduoju, kaip virusai is zoo lys per VPNa i kita tinkla... bl.. pridurku lizdas. Ir as net neisivaizduoju, kad tada reikalingas VPN, jei kompai nesedes tame 172 tinkle. 

Negali nusipaisyti viso tinklo, pamastyti, priderinti prie esamu patalpu plano. Viskas daroma per shikna, ir aciu dievui, kad as ten nedirbu.

-- 
Bye, Levas
--
http://www.vabolis.lt - elektronika ir siaip
"Modestas" <modestas@echelon.lt> wrote in message news:gbnucr$clb$1@trimpas.omnitel.net...
> "Levas" <bla@sss.com> wrote in message news:gbgm47$j6l$1@trimpas.omnitel.net...
>> :)
>> 
>> Nesijaudinkit, viskas ten gerai. Jau is esamos netmask matosi kokio dydzio tas tinklas. Viskas cia gerai, bet jau kitame poste mineti ateje specialistai trydaliuoja ir elgiasi kaip oziai prie nauju vartu- pamato netipini sprendima ir pizdauskas.
> 
> Čia taikytinas žodis ne "netipinis", o "per užpakalį padarytas" (normalioje firmoje atsakingas už jų IT saugumą tą pačią dieną gautų lapelį).
> Mano gavrikai tų atėjusių specialistų vietoje irgi mandagia forma išsakytų tokią žinią "štai jums laidas iš VPN dėžės, veikiantis, o su routinimu savo LAN-kreatyve 314skitės patys - arba kas jį dizaininot, arba kas prižiūrit".