Tema: Re: Slovakija vs. Austrija?
Autorius: RaR
Data: 2010-06-11 09:58:29
p.s. Bet kai sekantį kartą važiuosiu į kalnus Europoje, tai važiuosiu į Šveicariją, nes keletą kartų nuvažiavus į Tatrus pagrindiniai maršrutai kaip ir išvaikščioti, nieko iš principo nauja jau nepamatai. O su Alpėmis dar yra nesuvestų sąskaitų...




"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:husmj2$8qo$1@trimpas.omnitel.net...
> Čia kalbėjau apie pačius kalnus. Alpėse dauguma lipimo (jei nesi alpinistas ir nelipi į 4 km + viršūnes) bus per pievas (bent jau Šveicarijoje), žmonių daugumoje maršrutų nedaug. Aukštuosiuose tatruose beveik nuo pat apačios akmenynas, toliau - akmenys ir aštrios uolos. Vakariniuose Tatruose kalnai keliais šimtais metrų žemesni nei Aukštuosiuose, bet vaizdelis panašesnis į Alpes - daug daugiau miško, pievų, o akmenynų ir aštrių uolų beveik nėra. Ten žymiai mažiau žmonių (Aukštuosiuose Tatruose prie kokios grandinės net eilės susidaro), gali sutinkti nemažai laukinės gyvūnijos. Praeitą kartą kai ėjome - vos ne ranka glostėme švilpikus, matėme keletą kalnais lakstančių elnių būrelių. Be to ten yra kempingas pušyne, kuriame gali susikurti laužą ir t.t. Aišku, jei nori aukštai užvažiuoti automobiliu ar keltis keltais, kopti su alpinistine įranga, tai Vakariniai Tatrai tuo atžvilgiu nepanašūs į Alpes.
> 
> 
> 
> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message news:huqq11$gps$1@trimpas.omnitel.net...
>> O, tesiam toliau Slovakijos tema...
>> Kur? Kaip? Kodel?
>> 
>> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:huql4j$84d$1@trimpas.omnitel.net...
>> 
>>> Na, jeigu laipioti ne po Aukštuosius, o po Vakarinius Tatrus, tai daug panašiau į Alpes, tik aišku, žymiai mažesni - užlipi ant viršaus ir eini keteromis.