Tema: Re: Ar gausiu gelezies?
Autorius: John Smith
Data: 2013-03-04 15:35:58
o is kur gelezies gauna vegetarai?

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:kgs72q$bhp$1@trimpas.omnitel.net...
> Geležes iš lietuviško maisto turėtų užtekti. Kuo raudonesnė mėsa, tuo 
> (liaudiškai tariant) daugiau geležies. Dėl vytinto kumpio tiksliai 
> nežinau, bet labai gali būti, kad ji ten koncentruota. Didesnė 
> koncentracija nebūtinai reiškia, kad bus daugiau įsisavinama, o netgi 
> atvirkščiai. Antra vertus, jo skonyje jaučiasi taninai, o jie geležies 
> įsisavinimą blokuoja, kaip ir koks pienas, kava ir arbata. Tad, iš esmės 
> svarbiausia yra tavo organizmo galimybė tą geležį įsisavinti ir įmontuoti 
> į eritrocitą. Valgant mėsą geležies trukti neturėtų, o jeigu trūksta, to 
> nepakeisi didindamas geležies dozę maiste.
> Tiesą sakant, aš nelabai supratau, kame problema :) Apie kumpių laikymus 
> nieko pasakyti negaliu, ypač į nesugebėjimą nueiti per 2 kambarius jo 
> susimedžioti... Medžiagų apykaita, tuo pačiu medžiagų įsisavinimas, 
> naudojimas ir pašalinimas, vyksta būtent per judėjimą, bet aš jokiu būdu 
> nieko nesiūlau :)
>
> "Sigitas"  wrote in message news:kgr82h$p7m$1@trimpas.omnitel.net...
>
>                Žiūriu čia mažai kas rašo...
> Bandau paklausti, gal kas atsakys...
>
> Esu girdėjęs, kad organizmas geležį įsisavina(gal tai reikalinga, kad
> neturėti mažakraujystės) geriausiai iš žalios mėsos(lygtai jautienos...).
> Noriu paklausti:
> 1.Ar kiauliena žymiai mažiau turi geležies?
> Pirkau ispanišką vytintą kiaulės kumpį, tai:
> 2.Ar vytintame kumpyje yra geležies, kurią įsisavina organizmas?
> 3.Jei vytinant mėsą geležis "neišgaruoja", tai vytintoje mėsoje
> turėtų(pagal svorį - išgaruoja tai vanduo) būti daugiau geležies?
> 4. Ar vytintoje mėsoje esanti geležis įsisavinama taip pat
> sėkmingai(100proc.) kaip ir iš žalios?
> 5.Tai vytintos reikėtų(pagal svorį) valgyti kelis kartus mažiau?
>
> PS. žmona nevalgo(sako per saldi), tai per vasarį atsipjauščiau 3 kartus
> po 0,5kg - suvalgiau porcijas per... 10dienų...
>
> Dar klausti noriu:
> O kur laikyti prisipjauščius -ar šaldytuve, ar virtuvės sąlygomis?
> Dabar kumpis drobulėje ant spintelės virtuvėje jau mėnuo - ir viskas lyg
> gerai. Kai baigiu - paimu ir vėl 0,5kg prisiraikau...:). Iki šiol
> laikiau "priraikytą" mėsą šaldytuve, bet atrodo ji lyg norėtų
> "apglisti"... - lyg tai lipni darosi, bet skonio nekeičia...
>
> Tikrai nesiūlykite po 20-50 gramų atsipjauti kiekvieną kartą kai to
> norisi... - sunku laipioti į palubę virtuvėje ir kopėtėlės už 2-jų
> kambarių...
>
>  Tai kaip dėl tos geležies?
>
> Ačiū