Tema: Re: norincio smulkiai "pachalturinti"
Autorius: mummis
Data: 2011-12-16 16:04:53
rashiau gi "studentauti" o ne "studijuoti" :) taip kad mumi galima 
priskirti prie tupo userio :)

2011.12.16 14:06, Jornada Del Muerto rašė:
>> (nors programavima teko "studentauti" ;)),
>      Vat tai viena is didziausiu bedu ;) studijave buna programavima, IT technologijas ar kokia nors IT projektu vadyba, bet tuo neuzsiima (nesitobulina ir nedirba toje srityje) - tai paprastai sudetingiausia uzsakovu rusis kurie sugeba ko reikia ir ko nereikia prifantazuoti nes daug daugiau visko zino, bet zino ne idealiai o apciuopomis nes tuo neuzsiima... :)
>
>      Daug geriau yra tupas useris siuo atveju kuris zmoniu kalba papasakoja beda, o tu sugalvoji sprendima :) O zmones kurie studijave kazka is IT paprastai megejai visko prigalvot, ivairios mokslines fantastikos ko jiems reikia, aisku jei jie uz viska moka tai ner blogai, bet jei bando sugrust i susitarta kaina tai jau problema :)
>
>
>
>
>
>
> "mummis"<mummis_trinti_@one.lt>  wrote in message news:jcdl15$epa$1@trimpas.omnitel.net...
>> nu beveik neturiu prie ko prikibti :)
>> tik:
>> 1. PPŠ identishki visom - ne tik IT sritim.
>> 2. pirmas punktas kiek per kategorishkas ir ne tik del kompetencijos
>> (nors programavima teko "studentauti" ;)), bet ir del to, jog tai
>> pirmine salyga, o profesionalai visad turi teise pasiulyti
>> geresni/patikimesni/optimalesni ir t.t. formata. gi cia nebuvo
>> "nesiderinimas" su vykdytoju, nes rashant uzhklausima "vykdytojo" dar
>> nebuvo :)
>> 2. antrame punkte niekas nieko nesprendzia, laikas - reliatyvu.
>> 3. del P.S. - idealu, atsiprashau, jog taip neparashiau
>>
>>
>> matau, kad seniai dirbi shioj srityje ir esi susidures su "visokio
>> plauko" uzhsakovais, bet nereikia ishkart pulti i pesimizma, savaitgalis
>> jau greitai.
>>
>> p.s. atsiliepe/atsiliepsiantys susidomeje zhmones,
>> pasitikslino/pasitikslins juos dominancia info (tikrai yra ka
>> patikslinti) ir pasiule/pasiulys savo pageidaujama kaina.
>> toliau - derybu klausimas.
>>
>>
>>
>> 2011.12.15 13:51, Jornada Del Muerto rašė:
>>> Sveiki,
>>>
>>>       Smulkiai ir graziai gali tarpusavyje prasilenkti kaip zemes ir saturno orbitos.... Man visada keista is kur tie kurie ne specialistai zino ar tai didelis ar mazas darbas - na uzsakovam daznai budinga sakyt kiek cia darbo (speju del to kad kaina musha is anksto)... Teke matyti tokiu kuriozu, kur nedidelis darbelis, o gerai viska isanalizavus per savaite kokia ir pasverus pasirodo kad savikaina ne maziau 30 000LT... ;)
>>>
>>> Beje keli is PPŠ (Potencialus Problemu Saltinis) pozymiu kas del IT projektu (prioriteto tvarka nuo pacios kritiskiausios):
>>>
>>>       1. Uzsakovas - budamas nekompetetingu ir nei kiek nesiderindamas su vykdytoju parinkineja technologijas (pvz. jo rezultatas - sukompiliuotas exe failiukas  ), projektuoja, o kartais net ir sudarineja programavimo uzduotis... Kadangi programuotojas ir uzsakovas sneka skirtingomis kalbomis tai rezultatas gali buti visiskai neadekvatus, o daznai ir pats uzsakovas gerai nezino ko nori... geriausiai yra kartu viska aptarti, isanalizuoti, brainstormin'ti ir nuspresti, o pagal tai programuotojas gali surasyti gera technine specifikacija...
>>>
>>>       2. Uzsakovas/projektu vadovas (kartais tinka ir jiems) - sprendzia kiek tai uztruks (pvz. yra nedidelis darbelis) - retkarciais, bet labai retai tai suveikia teigiamai kaip padrasinimas, pvz. paemus pradedantyji programuotoja, arba programuotoja kuris dirba kitoje, visai nesusijusioje srityje (pvz. web programeriui liepti sukurti app)  - tokiais atvejais programuotojas nesugebes adekvaciai ivertinti savo galimybiu potencialo konkrecioje srityje ir gali bijoti imtis kazkokio darbo bijodamas, kad tas darbas jam per daug sudetingas, bet paprastai tokie neturi zalio supratimo apie potencialiai reikalinga laiko kieki tai atlikti ir su laiku sis teigiamas faktorius neturi visiskai nieko bendro...
>>>
>>>       Bet dazniausiai sis teiginys yra tam kad apkartpyti projekto laikus ar kad numusti kaina... jei tai daro projektu vadovas dirbantis imoneje su savo atsakomybeje esanciu projektu tai jis pjauna su pjuklu saka ant kurios sedi....  Na igrus programuotoja i ta termina, bet nuo to greiciau nepasidarys darbas ir tures deadline! Uzsakovo atveju taip projektas gali ir nenueiti iki finisho... Laiko visada reikia tiek kiek reikia, deretis galima del laiko kainos - toks poziuris yra adekvatesnis!
>>>
>>>
>>> P.S.
>>>
>>>       Siuo atveju as sakyciau taip: Sveiki, yra kiek speju ne didelis projektas - sukurti tam tikra programa. Si programa turetu atlikti kelis paskaiciavimus pagal ivestus duomenis ir isduoti graziai apipavidalinta rezultata. Dizainu uzsiimti nereiketu - reiketu tik sukurti programa su duotu dizainu. Yra preliminari vizija.
>>>
>>> P.P.S.
>>>
>>>       Kodel prikibau prie exe, del to kad galima sukurti nebutinai exe, galima sukurt  pvz. java app ir t.t.. koks gi skirtumas pogalais, exe failai gali nustot veikt kazkokioje naujoje windows versijoje, o java eis net ne vien ant windows... uz toki reikalavima laisvai galima kaina kelt, kad butent exe reikia;)
>>>
>>>       Beje karta buvo situacija su viena sistema kada uzsakovai uzsimane tam tikros informacijos importo, sakau ok, apgalvojau pati paprasciausia varianta galesit taip bet kokio savo kliento duomenis importuoti, trivialu ir paprasta, tai poto ju valdzia sako, o mums nereik visu klientu reikia tik vieno, ar negalima apriboti ir pigesne darbo kaina, sakau apribojimas tai papildomas darbas ir su juo kainuotu tik brangiau.. ;)
>>>
>>>
>>> No Offence...
>>> JDM
>>>
>>>
>>> "mummis"<mummis_@_one_.lt>   wrote in message news:jc7n68$ahl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Sveiki,
>>>>
>>>> yra nedidelis darbelis. jo rezultatas - sukompiliuotas exe failiukas
>>>> atliekantis kelis paskaiciavimus pagal ivestus duomenis ir ishduodantis
>>>> grazhiai apipavidalinta rezultata. grafiniu apipavidalinimu uzhsiimti
>>>> nereiktu (reiketu tik sudeti grafinius elementus)
>>>> turiu labai preliminaru pavyzdi/vizija, pageidaujamo produkto
>>>>
>>>>
>>>> visos smulkmenos i privata andrius at interse lt
>>>> arba 8 611 51506
>>>>
>>> >