Tema: Re: projektukas web developeriams
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2011-07-20 16:44:50
Ner uz ka, man daug teke dirbt su it sistemu projektavimu, analizavimu tiesiog kartais sauna mintis ir neiskenciu ja nepasidalines, nors cia labai paprasta ka parasiau :) norejosi tik patarti kaip greiciausiai jusu atveju efektyviausiai.

P.S. Bus tik 1 problema.

Pvz. paieska buvo nurodyta nelabai konkreti ir rado rezultatu pvz. 100+, o  juos visus rodyt vienam sarase kaip grazintus duomenis:

1 Dalykas, tokie requestai darys jums dideli traffica ir piktadariams bus ner kas veikti uzbombarduoti jusu ta tarnyba, paleidziant pvz 200+ requestu per sekunde is ivairiu IP per pvz proxy ar kokius TOR;
2 Dalykas, su tiek rezultatu, ta prasme baisuliniu sarasu puslapis atrodys nepadoriai ir cia reikes butinai puslapiavimo.

Be to yra dar vienas niuansas, jeigu jusu klientai, tie kas naudos sia paieska bus ne vien web puslapiai, o ir kazkokios kitos sistemos, pvz programa ir pan - tai ju atveju gal ir visai gerai didelis sarasas, o puslapio atveju nelabai gerai, del to teks ivesti puslapiavimo konfiguravima ir apribojimus, pvz.

1. Sistema grazina max 50 rezultatu 1 puslapyje, bet tai leisti konfiguruoti, pvz. pagal nutylejima nurodyta 10, tada tinginiai daznai pamirsta pakeisti kas nurodyta kazkokioje konfiguracijoje + 10 rezultatu yra visai padoru, bet tada reikes galimybes traukti sekancius puslapius ir t.t.. 

2. Atveju jei tai app kazkoks o ne web, galima grazinti duomenis be ivairiu CSS id ir klasiu, kad mazinti trafica, pvz CSV formate ar minimaliam XML kur tagu ilgis 1 simbolis, pvz.

<i> 
    <c>duomenys</c>
    <c>duomenys</c>
    <c>duomenys</c>
</i>

Tokiu atveju reikalingas arba requeste parametras, grazinti tik duomenis ar html su visokiais table ir id="blabla", atveju kada norima HTML siulyciau apriboti labiau rezultatu kieki, nei tuo atveju kada paduodami tik duomenys.

P.S. 

Vat tau ir paprastas darbelis ;) uzsakovai visada taip, ai kas cia yra ;) keliu valandu darbas, o poto paaiskeja, kad cia tik aisbergo virsune ;)

JDM.