Tema: .NET fake properties for PropertyGrid
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2011-07-18 18:27:54
Sveiki,

    Kuri laika dirbu su PropertyGrid ir gan nemaza sistema ji naudoja daugelyje vietu, dabar tokios nedideles modifikacijos reikia vienam moduliui. PropertyGrid - mano atveju  paprastai redaguojamas kazkoks pazymetas objektas.

    Na ir vienam is objektu greiciausiai atsiras nedidelis sarasas pagal zinyna ivedamos informacijos prie objekto (pavadinimas, kiekis), pavadinimu sarasas bus imamas is db zinyno, ta prasme bus dinaminis ir prie objekto tik isivedines kiekiai prie pavadinimu, tuos va saraso elementus noretusi padaryti, kad UI rodytu kaip PropertyGrid properties, juk kazkaip is bet kokio .NET objekto PropertyGrid susizino kokius jis turi properties, gal kazkaip eina overriding kazkoki interface'a ar dar kazka, kad siek tiek prideti neegzistuojanciu o tik virtualius properties (sneka ne apie access modyfer "virtual") ir dirbti su jomis - priskirti reiksme, paimti reiksme.

    Turetu buti kazkoks properties enumeratorius, poto eventai priskirti ir paimti reiksmes, vat tik nezinau kaip ieskoti googlej :) jei parasai virtual jis kaip ir tiketis eina supranta ne taip, gal kas susidure?


    Zodziu, gal kas netycia lindot taip giliai ir zinot kur mazdaug ieskoti, cia gal koks nors System.Reflection ar tai System.ComponentModel, esme suzinoti kaip dirba propertyGrid ir kaip jam pakist kokius nori properties kuriu objektas visai neturi.

    P.S. Deti kaip koki items collection nesinoretu, o kadangi viskas apie objekta redaguojasi PropertyGrid'e tai nesinoretu kazkokio atskiro saraso tam irgi :)

Any info about this welcome.

JDM