Tema: Re: Q: vartotojo įvestų duomenų sumavimas
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2010-11-21 17:26:01
"rl" <ask@me.for> wrote in message news:ic3v9o$p34$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2010.11.18 20:58, saimhe wrote:
>>> nebent cia single user applicationás, bet tada kam tu tranzakciju is
>>> viso reikia?
>>
>> Lazy programeriams tai išsigelbėjimas :) Nepavyko tarpusavyje susijęs
>> kelių lentų atnaujinimas -- jokio galvosūkio dėl liekanų išsišlavimo.
>>
> 
> Arba alternatyvus variantas: i penkta darbo valanda, astunta langa 
> atsidarant pasicrashino lazy-transaction based programa, ir eini zmogus 
> is naujo vel viska type'inti pirstukais... :D

    Nu gali ir siaip crash atsitikt koks, pamenu vieni projekteli dare jungtamiesi prie oracle ir nutolusias tranzakcijas naudojo aka IDBTransaction OracleConnection::BeginTransaction(//.. o testuojama per visokius vpn ir ineta buvo, tai kai netycia kazkas nutrukdavo, duomenyz uzlockinti isbudavo po puse savaites ar daugiau, poto adminam skambinet tekdavo ir prasinet kad nukillintu tranzakcijas testinej db :)

    Tai galima loginiam lygyj pseudo savo asinchronine tranzakcija padaryt, teke kazkada kazka tokio daryt, servas uzsipraso nauja sesija, atiduoda klientui sesijos ID, tada su tuo sesijos id kishami updatinami ir t.t.. duomenys pvz i lankinas lenteles ar tiesiog pagal db architektura irasai turi tada pozymi kad jie dar ner galiojantys, o kada buna galas vyksta pseudo commit arba rollback, temp lentu atveju perkeliama viskas i ten kur ir turi but, pozymiu strukturos atveju, uzzymima kad tai galiojantys duomenys..

P.S. Bent nemegstu as technologiniu sprendimu ir nuo visokiu isoriniu ideologiju priklausyt, pasiulytais variantais programmeris pilnai kontroliuoja padeti ;)