Tema: Re: A.Brazauskas apie socdemu programa: tokius popierius surasyti visi gudrus
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-11-05 08:40:43
> nu tvarkoj, zinom tai, bet cia nieko naujo
> geriau pakalbam apie tai, ka reikia daryti siandien
> o tai grimztam i dugna toliau
> ir visi patenkinti :-/
> 
O kas cia neaaisku? Reikia keisti korumpuotos valstybes istatymus. Imam pavyzdi

"Žemėtvarkos skyriai naikinami, skundai persikelia į redakcijas"
3w delfi.lt/news/economy/realestate/zemetvarkos-skyriai-naikinami-skundai-persikelia-i-redakcijas.d?id=25343641

Apskriciu naikinima prakiso renkami i savivaldybes korumpuoti politikai. Dabar teks visiems srebti pasekmes.

laisvaslaikrastis.lt/LT/index.p hp?option=content&task=view& amp;id=431&Item
id=1 "Vilniaus rajone – lenkų valdžios siautėjimas"

Lietuvos kino studija yra nusipirkusi žemės sklypą Skaidiškėse, ir norėjo pakeisti jo paskirtį, kad galėtų ten pradėti statybas. "jie per kažkokius nelegalius kelius priėjo prie Valdemaro Tomaševskio (Seimo nario, Lenkų rinkimų akcijos lyderio, kuris, likimo ironija, yra Seimo Antikorupcijos komisijos narys – A.D.), ir pastarasis neva užprašė pusantro milijono litų už tai, kad būtų pakeista minėto žemės sklypo paskirtis, - pasakojo moteris, - taryba iš to daro didžiulį biznį ir niekada nepatvirtins detalaus plano, nes prarastų savo galimybę kyšininkauti".

įdomus dalykas, kad taryba per vieną posėdį balsuoja "prieš" kokio nors projekto suderinimą, o paskui, kitame posėdyje, balsuoja jau "už". Nors niekas nepasikeitė, ir niekam neaišku, kodėl lenkai iš pradžių balsuoja prieš, o paskui jau už. Nėra pateikiama jokių motyvų, kodėl tam ar kitam reikia pakeisti žemės paskirtį, o kitam – ne.

"Kai vieną kartą taryba nubalsuoja "prieš", o paskui "Už", tai aišku, kad tas, dėl kurio projekto buvo balsuojama, jau susimokėjo, ir todėl jo klausimas pajudėjo, - kalbėjo tarybos narys, - jeigu balsuojama "prieš" todėl, kad tas žemės pakeitimas kaip nors pažeistų gyventojų interesus, tai savivaldybė ir toliau turi ginti tuos interesus. Tačiau, žiūrėk, kitoje taryboje už tą patį klausimą jau balsuojama "už". Staiga nuomonė pasikeičia".

"okatams" rinkti pakeistas ir statybu istatymas:
Istatymu projekta parenge pati Vilniaus rajono savivaldybe, ir ministerijos tik sudare formalias darbo grupes. I darbo grupe iejo rajono sav. deleguoti imones. Sekretoriu posedziuose taip pat jie dalyvavo ir aktyviausiai stume si projekta, neziurint gausybes pastabu. Ministerijos atsidure kvaileliu vietoje. Beje, taip joms ir reikia... Šypsena

Panaikinom apskritis ir ka turime? Vilniuje 20 aukstu savivardybe ir uz 500 metru 5 aukstu Vilniaus rajono savivaldybe. Net nesigilinant i detales yra akivaizdu, kad tai visiska nesamone. O jeigu isigilinti? Tada pamatytume, kad 95% savivaldybiu darbuotoju sukasi statybiniu "otkatu" srityje. Isvada persasi pati - visu apskrities savivaldybiu tarybas ir statybu-investiciju tarnybas butina iskelti i buvusius apskriciu centrus ir perimti daugeli apskriciu funkciju. Ir tai reikia pradeti daryti nuo vietinius rinkimu istatymo.