Tema: Kur fleimas apie LEO
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-03-03 14:09:16
Idedu diskusija apie tai kai VST reketuoja. Pagal tai galite patys spresti kaip reketuos LEO. Nes tai tie patys nusikalteliai, kuriu vieta uz grotu

---

"Makintoshas" <------@artinjection.net> wrote in message news:goiv2f$sp4$1@trimpas.omnitel.net...

Sveiki,
pakliuvau i labai nepavydetina situacija :( yra 12 sklypu kvartalelis. gavom rudeni is VST salygas prisijungimo 1,5 lapo dydzio. Esme, kad jie reikalauja musu visai kitam rajone nutiesti apie 1,5 km. kabelio, kuris sujungs 2 modulines. Tai neva reikia padaryti kad mums atsirastu tinkama galia, nes galios dabar kaip ir uztenka, bet PERSPEKTYVOJE jos neva neuzteks. Visas tas procesas kaip ir vadinamas operatoriaus tinklu ir technines bazes modernizavimas. Suprantu, kai reikia pasistatyti tranformatorine, kuria beja irgi statysim, bet kazkoki kabeli?? Jie ji dengs 60 proc. bet sumos vistiek kosmines. Salia kabelio dar visokie papildomi kiti irenginiai, apsaugos, plius projektas, topo nuotrauka. vien sitam reikalui apie 300,000. Baisiausia, kad tas kabelis ne tik mums tarnaus, o PERSPEKTYVAI ir ATEITIES klientams, kurie jau kaipir VST uz tai nemokes. Kreipemes i Vilniaus VST, ten sako kad kabeli jie kaip ir patys galetu nutiesti. Kaunas nesutinka. Kur kreiptis, ka daryt?? Pasiskust belieka tik Valstybinei energetikos inspekcijai, ta ir darau, bet ka tai duos...? Pvz. as turiu 1 sklypa ir esu suplaktas (neskaitau musu 12 kvartaliuko) su dar 50 sklyu, ir kuriu vienetai turi po 16, 36 pan. ir jiems visiskai nerupi, tai firmos, plius nera jiems lesu tai elektrai nes jiems didziausa dalis tenka moketi. negi nera alternatyvos? Juolabiau dabar galios uztenka. nezinau ko imtis ir ka daryti. statybos ant nosies, kaimynas jau turi laikina el, bet tai juk neiseitis. gal kas buvot susidure su panasia situacija?
Dekui

P.S: tik nepamokslaukit kad sklypa be elktros nusipirkau. per daug gera vieta buvo paleist, bet dabar teks uz tai daug sumoket... :( juolab kad preliminarios salygu savados visai ka kita suoke.

---

Na kadangi skunda jau padavei - tai bekieka laukti. Ilgai. VST sukciauja siuo klausimu, nemazai skundu kiek girdejau yra gavusi analogiskais atvejais, bylos vilkinamos ir t.t.. Cia VST reikalas uztikrinti tau tiekama energija, kadangi tai monopolistas - negali atsisakyti suteikti sios paslaugos, kad ir kokie motyvai butu. Ka jie gali reikalaut tai moket uz kabeli nuo ju magistrales iki tavo sklypo, kiek supratau magistrale salia eina.

---

Uzuojauta. Tik tiek tegaliu pasakyti, ir dar pridurti, kad tokiu kiap tu simtai vien tik Kaune.

O sitoj vietoj suklydai, cituoju:- " PERSPEKTYVAI ir ATEITIES klientams, kurie jau kaipir VST uz tai nemokes" MOKES !!! Mokes uz galia. Kitaip tariant uz ta pati riestaini VST paprasys susimoketi DU kartus.

---

galima eiti pas virsininka, ir spausti, kad perspektyviniai vst klientai ne jusu reikalas. galima pakeisti salygas ir paprasyti tarkim 3-5 kw elektros, tada uzteks ir esamu pajegumu. irpaskui, paprasyti dar uz ten gal (nepamenu tikslaus skaiciaus) 600 lt/kw mokesti. is tiesu - vst tiesiog iesko durniu, is kuriu galima nulupt pinigu. nes kai uzprasysi daugiau kw, tai jie juos tau pateisk uz jau mineta, nustatyta, kaina, o visus kabelius/transformatorius pastatys uz savo pinigus.

---

Optimistas :) Jau daug metu kone kasdien "maloniai" bendrauju su VST. Per ta laika sekmingai realizuotu tokiu scenariju  negirdejau :D 

---

uzklausiau kaimyno, sake siule ta varianta - prasyt maziau kw. VST pasake neimanoma ir tai. neva vienintelis variantas tik tas.