Tema: GPS on-foot for WM 6.x
Autorius: Vasaris
Data: 2011-07-30 09:38:29
Sveiki,

    Gal kas prilaikote GPS taikomąją programą WM 6.5, su mintimi kaip būna "paprasti" GPS'ai, dar iš "prieš-žemėlapių" eros - t.y. kur rodo tavo buvimo vietos kordinates, taškus, gali pasiskaičiuoti atstumą iki jų, turėti išsaugotą mindžikavimo maršrutą (track'ą).
    Žemėlapis nemaišytų, bet tik ne automobilinis - iš jo jokios naudos. Nes kiek teko čiupinėt "automobiliniai" / gmaps'ai rodo žalią pievą, nerodo judėjimo krypties ir kompaso, saulės tekėjimo ir laidos,- iš jų jokios doros naudos vaikštant kur miške/ant ledo/ant ežero. Reikėtų ala žemėlapio kaip buvo kariniai su OZI eksploreriu. Tik jau rankos per trumpos ir laikas pačiam ką nors kalibruoti ir tvarkyti.

    Kaip suprantu, jeigu nėra WM 6.5 sprendimo, tai turbūt artimiausias būtų koks Garmin'as su aukščio informacija? Ar apskritai kas turit infos dėl gerų turistinių prietaisų. Žvejo/batimetriniai, kelio/navigaciniai - optional reikalas, jei per kokią kortelę ar dar kaip įsideda - OK, jei ne - nebūtina. Ir dar vienas klausimas - ar jau yra prietaisų, kur ir koks ruselių GLONASS'as veiktų lygiagrečiai? Ar pas juos dar ne atvira civiliniam naudojimui?