Tema: Kasko draudimas ir nepriklausomi ekspertai
Autorius: Nitro
Data: 2017-12-18 13:49:43
Nesutariu su draudimu del rinkos vertes paskaiciavimo. I grasinimus, kad samdau nepriklausoma (kuris beje preliminariai man paskaiciavo +30 proc. vertes) ir verksit jus kruvinom asarom, pradejo pasakot apie kazkoki ju turima "precedenta", pagal kuri jiems nusispjaut i nepriklausomus. 

Permeciau akim keliu draudiku taisykles - yra ten idomiu nuostaty, pagal kurias lyg ir galetu buti toks precedentas, taciau mano atveju mano sutarciai taikomose taisyklese nieko panasaus nera. Ypac kas susije su rinkos vertes (o ne remonto samatos ar pan) nustatymu.

Keletas citatu i? taisykli?:

"Nuostoli, vadovaudamasis TP apziuros aktu ir kitais surinktais dokumentais, ivertina draudikas. Nuostolis taip pat gali buti nustatomas vadovaujantis pateiktomis remonto dirbtuviu ar TP tiekejo saskaitomis<...>"

"TP laikoma sunaikinta, jei remontas yra ekonomiskai netikslingas, t.y. kai remonto islaidos virsija TP vertes nustatytos remiantis  15.1 punkto nuostatomis ir jos liekanu vertes skirtuma"

15.1 punktas - "negincijama konkrecios tp draudimo suma ir draudimo verte <..> kiekvienu draudimo apsaugos galiojimo momentu yra laikoma didesne is siu sumu <...> 
--> TP rinkos verte

Mano atveju remonto samatos as kaip ir nelabai ginciju, nors yra ten ka taisyt - gincas is esmes del rinkos vertes. 

Any ideas kas teisus, o kas nelabai? :)