Tema: Del muito už paštu gautą prekę
Autorius: Virginijus
Data: 2011-05-11 16:57:25
Sveiki, 
Gal gas gali paaiškinti žmoniška kalba šiuos  tekstus (paimta iš http://www.cust.lt/web/guest/verslui/pastosiuntos/gabenimas):
"Vadovaujantis Tarybos reglamento Nr.1186/2009, nustatančio Bendrijos atleidimo nuo muitų sistemą, 23 – 27 straipsniais, visas prekių siuntas, išsiųstas tiesiai iš trečiosios šalies gavėjui Bendrijoje, leidžiama įvežti be importo muitų, jeigu prekių savoji vertė kiekvienoje siuntoje neviršija 150 EUR. Nuo importo muitų neatleidžiami alkoholio gaminiai, kvepalai ir tualetiniai vandenys, tabakas ir tabako gaminiai. 

Prekių siuntas, kurias siunčia privatus asmuo iš trečiosios šalies kitam privačiam asmeniui, gyvenančiam Bendrijoje, leidžiama įvežti be importo muitų, jeigu šios siuntos yra nekomercinio pobūdžio, o jų vertė yra ne didesnė kaip 45 EUR (išskyrus prekių siuntas siunčiamas iš Heligolando  salos). Šis atleidimas nuo importo muitų kiekvienai siuntai ribojamas šiais atskirais prekių kiekiais:..."

Jei man atsiuntė prekę iš Malaizijos, kurios kaina 54 USD, siuntimas 35 USD (iš viso 89 USD), ar reikia mokėti muitą? Pagal pirmą punktą  - mažuau už 150 EUR, pagal antrą punktą - daugiau už 45 EUR. Kuris bus pritaikomas ir kodėl?  Mano manymu turėtų būti taikomas pirmasis punktas. 

Atsiuntė ne privatus asmuo, bet įmonė. Prekė ne komerciniam naudojimui - jei tiksliai, tai elektronikos prietaisas (sensorius).

Ačiū atsakiusiems.



Virginijus