Tema: Re: grazinimas, kai perki internetu
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2009-12-24 14:53:39
Direktyvos reikalavimų nereikia laikytis, reikia laikytis nac.teisės reikalavimų.
Tačiau, po 2010-03-01, jei nac. teisė vis dar nebus "pritempta" pagal Direktyvos reikalavimus, tam tikrais atvejais įmanoma prisitaikyti tą Direktyvą tiesiogiai (nepamenu, ar tik su valstybiniais dariniais bendraujant, ar tinka ir santykiams tarp privačių šalių).
Baudos už Direktyvos neįgyvendinimą yra atskira kalba, ir privataus asmens jos neliečia.

Tačiau, jei 2010-03-01 bus LR teisės normos, įgyvendinančios tą Direktyvą, tai taikysi nac.teisę net ir tuo atveju, jei pats manysi, kad įgyvendinta buvo nepakankamai tiksliai. Taigi, Direktyvą taikyti tiesiogiai po jos "įgyvendinimo termino" pabaigos galima tik tuo atveju, jei nac.teisė visiškai nebuvo pritempinėjama link jos.

Kol terminas nesuėjęs - liaudiškai tariant tokio "įstatymo" nėra pas mus. Jei teisės aktai įsigalios iki to termino - vadovautis teisės aktais, nesvarbu, kad dar liko laiko Direktyvos įgyvendinimui.

Tiesiogiai šalyje taikytini tik Reglamentai.

"KEdas" <news.omnitel.net@-trinti-katalogai.net> wrote in message news:hgvlml$ite$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2009.12.24 13:53, Jonas Sergejenka wrote:
> > rašiau apie EU Direktyvų galiojimą prieš mėn-du, nėra tokio "daikto", kaip įsigaliojusi ar neįsigaliojusi Direktyva. Jei ji priimta ir paskelbta atitinkamai - ji galiojanti. Ar ja galima remtis šalies viduje apeinant nac. teisę - kita kalba su niuansais.
> 
> Tipo jei sakoma, kad direktyvos reikalavimai į nac. teisę turi būti 
> perkelti iki 2010-03-01, tai direktyvoje numatytų reikalavimų reikia 
> laikytis jau dabar?