Tema: Re: RST ir nuostoliai
Autorius: Arvis
Data: 2009-12-24 13:50:07
"Arunas-X" <ArunasXX@gmail.com> parašė naujienų pranešime:hgvckd$722$1@trimpas.omnitel.net...
> sianakt iviko toks nemalonus dalykas kai laidai uzsimete ant nulio faze ir 
> padave 2 faze tai 380v buvo tai biski su kaimynis apturejom nuostolio. ar 
> jie geranoriskai apmokes ar cia bus nuansu? 

ELEKTROS ENERGIJOS TIEKIMO IR NAUDOJIMO TAISYKLĖS

106. Kai vartotojui nutraukiamas arba apribojamas elektros energijos persiuntimas ir (ar) tiekimas ar elektros energijos kokybės parametrai elektros energijos persiuntimo paslaugos ar elektros energijos pirkimo–pardavimo vietoje neatitinka nustatytų reikalavimų (išskyrus atvejus, nurodytus Taisyklių 98, 100, 103 ir 107 punktuose), operatorius ar visuomeninis tiekėjas vartotojo reikalavimu atlygina jam dėl operatoriaus ar visuomeninio tiekėjo kaltės patirtus tiesioginius nuostolius. Netiesioginiai nuostoliai nėra atlyginami.

107. Operatorius ar visuomeninis tiekėjas neatlygina vartotojui patirtų nuostolių, kai jam elektros energijos persiuntimas ir (ar) tiekimas nutraukiamas ar apribojamas arba elektros energijos kokybės parametrai neatitinka nustatytų sutartyje:

107.1. dėl stichinių gamtos reiškinių (potvynio, perkūnijos, apšalo, šlapdribos, audros, škvalo, ižo ar pan.) ir gaisro atvejais;

107.2 dėl karo, teroristinių veiksmų;

107.3. dėl nenugalimos jėgos aplinkybių; 

107.4. dėl valstybės veiksmų;

107.5. dėl trečiųjų asmenų veiksmų (elektros įrenginių vagystės ar gadinimo, pašalinių daiktų užmetimo ant orinių elektros linijų laidų ar pan.);



O šiaip: skambini į savo rajono/miesto dispečerinę ir klausi ar buvo užregistruotas ten ir ten gedimas. Rašai prašymą "savo" RST/VST skyriui, nurodydamas aplinkybes, pridedi (galima ir vėliau) meistriuko popierą apie įrenginio gedimo priežastį + sąskaitos kopiją. Gavus raštišką atsakymą, jei tenkina - ploji rankomis, jei ne - rašai VEI prie En. ministerijos prašymą + pridedi atsakymo kopiją.

Būna visko, ypač per Kalėdas. Sėkmės.

Arvyds