Tema: Irgi del ESO planu
Autorius: Aras
Data: 2016-10-05 16:41:56
Ar galėtumėt pakomentuoti žemiau esantį pareiškimą? Esmė tokia, kad kaime buvo orinė elektros linija. ESO sugalvojo ją pakeisti į oro kabelinę (vietoj laidų sukabins kabelius). Sklype stovi keli stulpai, tai fiziškai (pagal projektą) stulpų vieta nesikeis, tik kad vietoj laidų bus kabelis. Projektuotojas prašo pasirašyti pareiškimą.
Dėl pirmo ir antro punktų aš sutinku. Trečias punktas irgi suprantamas, tuo labiau, kad tie stulpai ten stovi jau virš 40 metų ir netrukdo.
Tačiau neaiškus ketvirtas punktas - negi servitutai šito neapibrėžia? Ir ar gali būti, kad servitutai nesutvarkyti? Dabar neturiu galimybės patikrinti to sklypo dokumentų.


-----
(vardas, pavardė)
Gyvenanti ...

AB „Energijos skirstymo operatorius“

PAREIŠKIMAS DĖL ŽEMĖS NAUDOJIMO SĄLYGŲ
2016 m. ___________mėn. ___ d.
Vilnius

Aš (vardas pavardė) neprieštarauju, kad AB „Energijos skirstymo operatorius“ tiestu elektros tinklus pagal suderintą projektą nr. 2015-xx man asmeninės nuosavybės teise priklausančio žemės sklypo unikalus numeris esančiame adresu.
1. Patvirtinu, kad visi klausimai dėl aukščiau nurodytos elektros linijos įrengimo bei buvimo aukščiau nurodytame žemės sklype išspręsti.
2. Jokių pretenzijų dėl atlygintinumo už šios kabelinės elektros linijos tiesimą ir buvimą nurodytame žemės sklype bei už naudojimąsi ja neturiu.
3. Įsipareigoju kabelinės elektros linijos apsaugos zonoje laikytis teisės aktų nustatytų specialiųjų žemės naudojimo sąlygų bei veiklos apribojimų. Specialiosios elektros įrenginių apsaugos zonose nustatytos specialiosios žemės naudojimo sąlygos yra man žinomos.
4. Patvirtinu, kad AB „Energijos skirstymo operatorius“ be atskiro mano sutikimo pagal galiojančius teisės aktus turi teisę nekliudomai prieiti, privažiuoti ar kitaip patekti prie aukščiau nurodytos kabelinės elektros linijos, esančios mano žemės sklype, teisės aktų nustatyta tvarka atlikti jos techninės priežiūros, remonto, rekonstravimo, paleidimo ir derinimo darbus, bandymus, matavimus, dispečerinį bei technologinį valdymą, prijungti prie šios linijos kitus elektros įrenginius, tiekti ja elektros energiją esamiems bei būsimiems vartotojams.
5. Perleisdamas man priklausantį žemės sklypą tretiesiems asmenims, įsipareigoju juos informuoti apie šiame pareiškime minimų klausimų išsprendimą.

Šis pareiškimas pasirašytas 2 egzemplioriais, turinčiais vienodą teisinę galią, ir yra neatšaukiamas.

(vardas, pavardė, parašas)


Aš vardas pavardė, asmens kodas 3xx, patvirtinu, kad šį pareiškimą pasirašė jame nurodytas asmuo.
-----