Tema: Re: Vištiena
Autorius: ssaulius
Data: 2020-05-19 13:06:54
On 2020-05-19 10:04, KoronaLapinas wrote:
> Žodžiu, gal ir negurmaniškai, bet apie maistą.
> 
> Nusibodo prišpricuota želatininio skysčio vištiena. Nieko normaliai 
> neina pagamint.
> Praeitą kartą gaminau čkmeruli. Tai tiesiog kepta vištiena 
> grietinėlės-česnako padaže.
> Apkepi keptuvėje iš abiejų pusių ir patroškini orkaitėje padaže.
> 
> OK. Stebuklo nesitikėjau, jau kepant keptuvėje pilna skysčio, chuj s 
> nim, pripratęs. Galvojau, kad toliau bus normaliai.
> 
> Pašaunu į orkaitę ir finale gaunu vietoj grietinėlės padažo kažkokią 
> chujnią. Skonio nesugadino, bet estetiškai į grietinėlės padažą nebepanašu.
> 
> Klausimas: ar yra pirkti vištienos, kuri nebūtų dirbtinai "pagerinta"?
> Pas babytę kaime nesiūlykit, neturiu tokių pažįstamų. Gal kokie 
> gamybininkai mažiau prileidžia šlamšto negu kiti? Nes viršūnė šlamšto 
> yra "Kekava", "Nematekas" lyg ir geriau, bet vis tiek pilna to "vandens".
> 
> Paprastai mėsą perku bazės turguj (Kaunas), bet ten irgi nėra normalios 
> vištienos.

   Gal šitas tiks https://ilzenbergas.lt/kontaktai ? Ten parduotuvių 
adresai žemiau...

   Saulius