Tema: Re: WOK keptuve
Autorius: SMart
Data: 2009-08-04 22:35:46
Keptuvė su bangelėm, tai griliaus pakaitalas. Tie grioveliai ne tiek 
ribalams nubėginėt, kiek labai karštam orui cirkuliuoti po kepsnio 
apačia. taip gaunamas "sausas" kepimas. Toks grilius labai labai 
stipriai škaitinamas pradžioje, tada dedama nusausintas kepsnys ir 
visas sultingumais staigiai apkepinant "užrakinamas". Panašiu principu 
kepa kepsniai ant grotelių. Tokiu būdu riebalas net neišvarva iš 
kepsnio. O jei išvarva, reiškia karščio per mažai pradžioje buvo.

Jei tai ne bangelės o šiaip grublėtas tefloninis paviršius, tada nėra 
skirtumo tarp paprastos keptuvės ir tokios.

M.


> gryztant prie amzino dalyko,
> toks klausimas biski nesusijes su wok,
> naujos/naujesnes keptuves turi ant dugno bangeles. mesai kepti gal ir gerai, 
> nubega riebalai
> visgi neseniai uzmaciau kad yra keptuves kuriu sone griovelis ir tam tikslui 
> skirtas.
> bet kadangi keptuve perkama ne tik mesai kepti, bet ir pvz blynams 
> (lietiems), kaip tokios keptuves veikia?
> ar visgi geriau likti prie senu paprastu dugnu?