Tema: Re: Vyndariai
Autorius: Povilas
Data: 2009-07-28 12:28:26
"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:h4md3t$9e5$1@trimpas.omnitel.net...
> Bet anksciau darydavo naminius vynus, uzrugsta sekmingai be jokiu priedu.

As vynus pats gaminu bene nuo 86 metu,o dar anksciau juos padedadvau daryt 
mociutei ir beveik niekad nieko nededavome papildomai.Isrugdavo puikiai ,bet 
viena syki Lenkijoje man i akis papuole sukulturintos vyno mieles ir 
"maistas" joms.Pardavejai paporino,kad skirtingai pavadintos mieles,vynui 
suteiks skirtinga aromata + vynas gerokai geriau ir teisingiau rugsta - buna 
gerokai skaidresnis .Pabandziau ir tikrai gavosi ypatingai geri vynai.Kas be 
ko,dar ir dabar rusyje yra 88 metu g-bos vyno,tik jis yra labai stiprus :)
Veliau nebeturejau tu mieliu ir dariau tradiciskai.O siemet vel Lenkijoje 
gavau kelis pakelius sitokiu mieliu. Tai vel bandysiu eksperimentuoti - 
vienu metu statau 2 indus su vienodu kiekiu uogu ir cukraus,bet i vienus 
desiu mieles ,o kitus -nedesiu.Jau rudeniop bus matyt rezultatas.