Tema: Re: trauktine ar kazkas panasaus
Autorius: vytux[86]
Data: 2009-07-24 17:13:59
dekui uz recepta :) kilo klausimas : antrame etape del kauliuku nebus 
problemu? ir ar nereikia dapilti alkoholio?

"Dautarte" <dautarte@gmail.com> wrote in message 
news:h4bpu7$cdm$1@trimpas.omnitel.net...
> As gaminu pagal sita recepta (beje, isimu kauliukus):
>
> Vysnine / Vysniu trauktine / Vysniu likeris ;)
>
> Reikia paimti:
> Daug kantrybes ;)
> Labai sandariai u¾sukam± stiklaini
> 1,1 kg vy¹niu (150 g su kauliukais ir 950 g be kauliuku)
> 0,7 l apie 70% alkoholio* (¾r. ¾emiau)
> apie 0,5 kg cukraus
>
> 1 etapas - 4 savaites:
> Vy¹nias u¾pilti alkoholiu, labai sandariai (!!) u¾daryti stiklaini. 
> Stiklaini pastatyti sauletoje palangeje ir kas savaite pasukti 180 
> laipsniu bei lengvai sukresti.
>
> 2 etapas - netrumpiau nei 4-5 savaites:
> Antpil± (bus apie 0,9-1 l) nupilti i tamsu sandariai u¾sukam± buteli ir 
> pastatyti tamsioje vietoje. Vy¹nias gr±¾inti i stiklaini ir sluoksniuoti 
> su cukrumi. Stiklaini sandariai u¾daryti ir gr±¾inti ant palanges. 
> Procesas kartojasi - kas kuri laik± verta pasukti ir sukresti stiklaini.
>
> 3 etapas - kuo ilgiau, tuo geriau, bet netrumpiau negu 6 (labai 
> nekantriems) ar 8 savaites:
> Nupilti saldu antpil±. Vy¹nias suvalgyti i¹ karto (mmm... tik atsargiai, 
> jos labai netgi procentines ;)) arba u¾daryti stiklainyje ir palikti 
> desertams (pvz. nevaiki¹kam ©varcvaldo tortui) - nieko daugiau su jomis 
> nereikia daryti, jos jau puikiai u¾konservuotos alkoholiu ir cukrumi.
> Paskutinis etapas - antpilu mai¹ymas. Galima pagaminti du vy¹nines 
> variantus - moteri¹k± ir vyri¹k± ;) Moteri¹kam t.y. saldesniam variantui 
> reikia paimti 2 dalis saldaus antpilo ir 1 dali nesaldaus, o vyri¹kam 
> atvirk¹čiai - 2 dalis nesaldaus ir 1 saldaus.
> Paruo¹t± vy¹ninź i¹pilstyti i tamsius sandariai u¾sukamus butelius ir 
> ma¾iausiai 6-8 savaitems pamir¹ti tamsioje vietoje, kad vy¹nine subrźstu.
>
> * Kaip paruo¹ti 70% alkoholi:
> 1. Nusipirkti 70% degtines (buna tokios?)
> 2. I¹mai¹yti 0,5 l 95% spirito ir 0,2 l vandens - bus apie 68%
> 3. Lygiomis dalimis i¹mai¹yti 95% spirit± ir 40% degtinź (vy¹ninei galima 
> paimti brendi)
>
> Kodel butent 70% alkoholis, o ne spiritas?
> Moksli¹kai nepaai¹kinsiu (gal kas moketu?), bet kiek skaičiau ir girdejau 
> i¹ "senu" likeriu ir antpilu gamintoju, tai vaisiai u¾pilami 95% spiritu 
> tiesiog "i¹verda" (susitraukia ka¾kokie baltymai ar pan.) ir skonis bei 
> aromatas nepereina i alkoholi. Optimalus variantas tai 70% alkoholis - ir 
> stiprus, ir i¹traukia visk± i¹ vaisiu.
>
>
> Sekmes % fronte :)
> D.
>