Tema: Re: Ieškau uošvės :-)))
Autorius: bite
Data: 2009-07-20 01:41:19
Štai kur nuvedė paieška: 
http://pragarovirtuve.lt/pomidoru-sriuba-pagal-kolukiete/862/#more-862
Gaila, puslapis ne tas... ;)

"Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message 
news:h3ums5$4b0$1@trimpas.omnitel.net...
> Audrius rašė:
>> Gali būti ir svetima, tačiau turėtu mokėti gaminti lietiniams ir 
>> cepelinams įdarą iš subproduktų, t.y. plaučiai , širdys, kepenys.
>> Kažkada turėjau savo uošvę, tai į svečius važiuodavau vien tik dėl šitos 
>> nesamonės, prikirsdavau iki negaliu, nes saiko tokiam skoniui nejausdavau 
>> :-))
>> Taigi, greitai pristatykit man tokią uošvę, arba dėstykit kaip visas 
>> šitas rewikalas gaminasi, kokios proporcijos, eiliškumas ir t.t. Vienu 
>> žodžiu, kad beskaitydamas galėčiau pasigaminti man mėgstamus cepus ir 
>> lietinius ir ragelius ir žemaičius ir koldūnus ir 
>> .......................... Taigi pradedam ............ ir visos uošvės 
>> prašom užeiti į studiją :-))) įvertinsim.
>
> Pabandykite pas senų knygų prekeivius susirasti šešto-septinto praėjusio 
> amžiaus dešimtmečių leidimo šeimininkių vadovų. Ten tikrai bus parašyta 
> kaip tuos skanėstus daryti. Viena iš tų knygų yra „Kolūkietės namų ūkis“, 
> 1958 metų. Pamenu, kad pagal joje duoptą receptą mano teta (amžiną jai 
> atilsį) darydavo kepeninę dešrą iš visų tų subproduktų. Būdavo super 
> skani, ne tie dabartiniai paštetai...