Tema: Re: Ar Lietuvoje kas nors gamina ricotta?
Autorius: Tomas
Data: 2009-07-13 10:59:09
Justas wrote:
> Kas yra nebetkokios? ;)
> As turejau omenyje ta vandeneli, kuris lieka sutraukus piena, gaminant 
> suri. Kuo ten sutrauksi (citrinos sultim, citrinos rugstim, renetu, 
> rugusiais produktais ir tt.) neturi reiksmes.
> 
> Isrugos paliekamos pernakti parugti (tada jos tikriausiai ir tampa 
> isrugomis ;)). Tada kaitinamos iki beveik virimo temperaturos. 
> Susidariusios putos ir yra ricotta ;) atvesini, nugriebi, nuvarvini iki 
> norimo kietumo ir viskas.

Na jei tikėsime vikipedija, tai reikalingos būtent renetu sutraukto 
pieno išrūgos, nes jose lieka daugiau baltymų. O rūgštis sutraukia visus 
baltymus ir ricottai nebelieka :)

t.