Tema: Re: sriuba
Autorius: Marius
Data: 2009-05-26 10:04:59
O cia ish begalinio smalsumo man kilo klausimas kaip pasidaryti ashtriu 
pipiru alieju. Esu naudojes toki atvezta ish uzsienio galvojau cia kazka 
ipatingo, o gal galima namu salygom toki pasigamint tikrai neblogas daiktas, 
kepi ka nori ir viskas gaunasi astriai :)
"Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message 
news:gvg1jt$hcs$1@trimpas.omnitel.net...
> Astrieji pipiriukai. Be to, esu minejes, kad naudoju alieju su 
> astriaisiais pipirais.
>
> "Marius" <star@space.com> wrote in message 
> news:gveadr$t09$1@trimpas.omnitel.net...
>>O is sio recepto kas duoda ashtruma?
>> "Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message 
>> news:gve4ft$j8m$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Perskaiciau daug kinietiskos sriubos receptu, is kuriu filosofijos ir 
>>> pas mus randamu ingredientu verdu toki varianta:
>>>
>>> Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir 
>>> ausiagrybius
>>> (cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos 
>>> centruose. Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju,
>>> esanciu pakelyje. Grybus uzmerkiu pusvalandziui.
>>>
>>> Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos 
>>> kauliukai.
>>>
>>> Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode 
>>> (koks is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-)
>>> Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje)  ikaitinu siek tiek 
>>> aliejaus ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje,
>>> bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. 
>>> Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai 
>>> tinka.
>>> Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, 
>>> bambuku ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa.
>>> Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu.
>>>
>>> Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias 
>>> vietas (kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini.
>>> Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai 
>>> uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma.
>>> Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu 
>>> raudonosios astriosios paprikos.
>>> Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir 
>>> turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo.
>>> Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). 
>>> Baigiant virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu.
>>> Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, 
>>> juos mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba.
>>> Kai sriuba uzverda - baigta.
>>>
>>> Skanaus!
>>> "Marius" <star@space.com> wrote in message 
>>> news:gve1or$e77$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Gal kas pasidalintu astrios ir skanios sriubos receptais?
>>>
>>>
>>
>
>