Tema: Re: Q: tortilla
Autorius: ArunasM
Data: 2009-05-17 17:21:39
jei prie viso to pridet veiksma susivyniot viska i tortilijas ir jas 
pakepint ant groteliu ant saslykines - pasakiskas patiekalas gaunas :)

esu nustebines ne viena, kokio skonio gaunasi toks paprastas atrodytu 
patiekalas. tiesa, viskam tinka dar ir suris, kuris kepamas issilydo viduje.



"Shell" <ner@cia.ko> wrote in message 
news:gup3li$ba7$1@trimpas.omnitel.net...
> optimistas rašė:
>> Sveiki jaunimas,
>> atsirado namie siek tiek tortilla. Ka galima padaryti su situo dalyku? :)
>
> Fajita, Burita, Kebaba...
>
> Is tiesu nelabai svarbu kaip patiekalas vadinasi, lengviausia nusprest 
> atsidarius saldytuva. Jei randi mesos (vistiena, kiauliena, jautiena - kas 
> labiau patinka, tik reikia supjaustyti gabaliukais) arba farsho, tai ja 
> isprieskoniuoji ir pakepini keptuvej, tada idedi darzoves - paprikos, 
> pomidorai, cukinija, svogunai arba porai ir dar pakepini (kad suminkstetu 
> paprikos)
> Padazai - kuo ivairesni tuo geriau, tinka pomidoru padazas, garstyciu, 
> guacamole(tarkuotas avokadas su druska, pipiriukai, smulkinta paprika).
>
> Ant stalo vidurio dedi lekste su pasildytom tortilijom, salia ant 
> padekliuko keptuve su ka tik iskepta mesa ir darzovem. Susedat ratu apie 
> stala, i viena ranka imi blyna, kita istepi ji padazais, isidedi turinio 
> is keptuves, susivynioji kaip patogiau (vis tiek begantys padazai 
> isterlios rankas :) ir skanaus!
>
> Jei kepi farsha, tai galima paruosti siek tiek kitaip - kai iskeps farsas 
> su darzovem, ji sudeti ant padazais isteptos tortilijos, ja suvynioti arba 
> perlenkti pusiau ir tokia tortilija tada dar pakepti ant aliejuko. Tada 
> tortilijos truputi apskrunda ir tampa skanesnes.
>
> Shell