Tema: Re: Traškūs rauginti agurkai
Autorius: Arj
Data: 2011-08-01 17:25:41
galima ir paprasciau.

uzraugi agurkus ir iskart statai ten kur salta.
Galima i vesu rusi, galima i saldytuva, galima i sulini.

Principas - saltoj aplinkoj rugimas vyksta labai letai, ir patys agurkai minksteja kur kas leciau.
Taip jei kur saltai laikyta - tai patys agurkai ziema buna beveik "kaip vakar raugti", jei kur nelabai salta, bet 
temperatura pastovi - tai labai rugstus, bet kieti ir traskus.




"ShowmanaZ" <trintiInfo@trintiTavopirtis.eLTe> wrote in message news:j16bnd$2id$1@trimpas.omnitel.net...
> Gaspadinė mane nustebino traškiais lyg švieži raugintais agurkėliais, paprastai gi rauginti būna tokie minkšti, 
> išskydę. Vėl labai maloniai nustebino :)
> Imi žalią bulvę, dedi į šaltą vandenį ir tiprdai druską tol, kol bulvė iškyla. Gautuoju tirpalu užpili agurkus ir 
> palaikai porą dienų. Tada nupili, sudedi rauginimo visus ten tuos lapus/prieskonius beigi užpili nesūdytu vandenuku. 
> Porą dienų palaikyt kambario temperatūroje, ir galima valgyt. Laikyt uždarytuose sloikuose šaltai. Skanaus :)
>
> -- 
> Išskirtinių pirčių įrengimas: www.tavopirtis.lt
> http://www.facebook.com/pages/Pirciu-irengimas/132860676752473?ref=mf
>
>