As dariau ir dabar darau:
betkokie pomidorai, netgi dejau tokius su pagedusiais sonais, aisku
viska negera ispjausciau.
Marinatas: 1l vandens, po du sauskstus druskos ir cukraus, 3 - 4
saukstai acto, garstyciu grudeliai (is tikruju tinka misinys agurku
marinavimui).
Sudedu pomidorus i 0.5 - 1l stiklainius uzpilu karstu marinatu ir po to
neuzsuktus kaitinu apie 10 - 15 min karstame vandenyje, na toks kuris netoli
virimo bet neverda ir po to uzsuku dangtelius. Man labiau prie sirdies
stiklainiais su uzsukamais dangteliais (kartais naudoju senus, aisku jei jie
nesurudije ir tiesus)
Niekada nebuvo problemu sulaikymusi, nei vienas per visa gamyos istorija
neatsidare savaime (is taupumo uzsukinejau netgi naudotais dangteliais),
vienas stiklainis uzsiliko net 2 metus, atidarius pomidorai buvo super.
Galiu pasakyti kad ne visiem zali pomidorai patinka, gal reiktu juos
panokinti bent jau iki geltonumo.
"Povilas" parašė naujienų news:j0pmt1$d19$1@trimpas.omnitel.net...
Nenoriu laukti kol jie prinoks ant krumu, nes krumu sakos jau pradeda luzti
nuo ju gausybes,tai sumasciau,kad reiketu kaip nors juos uzkonservuoti.Butu
malonu isgirsti istorijos patikrintus receptus.