Tema: Re: duonos kepimas
Autorius: Yvl
Data: 2011-02-28 14:19:45
dirbau duonos kepykloj jaunystej.
kol duona iskepdavo, ja kokius 4 kartus nupurksdavom vandeniu...

"Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message 
news:ik8319$v2q$1@trimpas.omnitel.net...
> Kepant orkaitėj, kad pluta nebūtų labai kieta, yra gerai įdėt karščiui 
> atsparų dubenį su vandeniu, kad jis garuotų. O po kepimo susukti į drėgną 
> drobinį rankšluostį. Pluta bus minkšta.
>
>
> On 2011.02.25 12:54, bzik wrote:
>> taip, nes ventiliatorius gerai nebent baigiant kept plutelei paskrudint
>>
>> "blablabla"<blablabla@bla.com>  wrote in message 
>> news:ik80v1$r1p$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sveiki,
>>> Snd prisvilo mano pirmas blynas :(.
>>>
>>> Dariau sekanciai:
>>>
>>> 100gr linu selenu
>>> 100gr saulegrazu.
>>> 100gr kvieciu sielenu
>>> 800gr kveiciu miltu
>>> 200 gr ruginiu miltu
>>> 1 litras silto vandens
>>> druskos, cukraus
>>>
>>> sumaisau visus birius produktus , supyliau vandeni, idejau raugo. 
>>> Palikau
>>> 10h pastoveti. Mase pakilo dvigubai. Kepiau 200 C orkaiteje 1.30 h.
>>> Rezultatas nuvyle :( isejo kieta pluta ir susmegusi duona.
>>>
>>> Kas buvo netaip ?
>>>
>>> Ar gali buti taip jog rezultatas blogas jog kepiau orkaiteje su ijungtu
>>> ventiatoriumi ?
>>>
>